24H Zuid / Zuidoost en Concerts in the Park

Het weekend van 22 en 23 juni staat bomvol activiteiten. Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost stellen zich open tijdens 24H en op het Museumplein vindt de aftrap plaats van de serie Concerts in the Park. De derde editie van Amsterdam 24H heeft meer dan zeventig bijzondere events in petto, waarvan een groot aantal gratis toegankelijk. Enkele hoogtepunten zijn het optreden van Lucky Fonz bij Stayokay Vondelpark en het optreden van The Incredible Kids samen met Howard Komproe in de Amsterdamse Poort. Ook kan de bezoeker dansen onder de luifel van het Stedelijk Museum of op nachtelijke bootsafari in het Amsterdamse bos.

Emio Greco

Emio Greco

24H is een initiatief van Stichting Amsterdam 2013 en vindt plaats in het kader van het feestjaar Amsterdam 2013.Tijdens 24H openen theaters, hotels, musea, ondernemers en buurthuizen in Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost hun deuren voor het publiek en organiseren speciale evenementen. Bewoners en bezoekers worden uitgenodigd om een voor hen onbekend deel van Amsterdam eens op een andere manier te beleven. De events vinden plaats tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagmiddag 12.00 uur.

Enkele highlights uit 24H Zuid / Zuidoost:

Optredens en activiteiten die je echt niet mag missen:

Spoken Slavery

Rapper MC Zanillya vertelt verhalen over het slavernijverleden, geïnspireerd door teksten uit het publiek. 13.00-14.00 uur, Zomixed (Frankemaheerd 2).

Dansen onder de luifel van de badkuip

Het Stedelijk Museum presenteert in samenwerking met ICKamsterdam de spectaculaire dansvoorstelling ‘Great Expectations’. De performance zal het plein voor de ingang van het Stedelijk Museum transformeren tot een dansvloer en daarmee een ruimte creëren waarin dans en beeldende kunst samenkomen. 12.45-14.00 uur, Museumplein.

Grote wasjes, kleine wasjes bij Wash&Coffee – Edgar ‘Bugru’ Burgos

Bij Wash & Coffee kunnen bezoekers tijdens het wasjes draaien genieten van een optreden van de zanger van Trafassi. 16.00-17.00 uur, Wash & Coffee, Quellijnstraat 90.

Berlin Underground – festival

Pand 14 gebruikt voor de eerste keer de zojuist door de gemeente verleende 24-uursvergunning in een 12 uur durende dansmarathon met elektronica, techno en funk. 23.00 uur, Pand 14 (Muntbergweg 14).

Obscure Business – rondleiding

Een nachtelijk avontuur door het kantorengebied Amstel III. 00.00-02.30 uur, Glamourmanifest (Amstel III, ter hoogte van Muntbergweg 14).

Bootsafari Amsterdamse Bos

Nachtelijke safari per boot door het Amsterdamse Bos. Bezoekers luisteren naar verhalen over de duistere kanten van het bos en genieten tijdens zonsopgang, wanneer de vogels gaan fluiten, van een ontbijtje. 03.00-05.30 uur, Amsterdamse Bos (Bosbaanweg 5).

Conservatorium Hotel – rondleiding

Bezoekers laten zich behandelen als VIP in dit luxueuze hotel.11.00-12.00 uur, Conservatorium Hotel (Van Baerlestraat 27).

Concerts in the Park

Op zondagmiddag 23 juni vindt tevens de aftrap plaats van Concerts in the Park. Om 16.00 uur is het openluchtconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest in São Paulo via een live stream rechtstreeks te zien op het Museumplein. Om 20.15 uur is tevens op het grote scherm het pianoduo Katia en Marielle Labèque te zien. Zij spelen op dat moment in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Na het streamen op het Museumplein volgen er nog drie concerten vanuit Het Koninklijk Concertgebouw, op zaterdag 29 juni (Noorderpark), zaterdag 27 juli (Flevorpark) en woensdag 14 augustus (Erasmuspark).

Bovenstaande is slechts een selectie uit de meer dan zeventig activiteiten tijdens 24H. Voor actuele informatie raden wij u aan om www.iamsterdam.com/24h in de gaten te houden. Meer informatie over Concerts in the Park vindt u op: www.iamsterdam.com/concertsinthepark.

Succesvolle edities 24H

24H Zuid / Zuidoost is de derde editie van 24H. De eerste editie vond plaats in het Centrum en de tweede in Oost. Na 24H Zuid / Zuidoost volgt nog 24H West op 7 en 8 september en 24H Noord op 26 en 27 oktober.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.