EDEN award Horsterwold en Hulkesteinsebos

In Naturalis Leiden is het Horsterwold en Hulkesteinse Bos in Zeewolde uitgeroepen tot de winnaar van de EDEN award 2013. Uit handen van de juryvoorzitter Rob van Brouwershaven ontvingen wethouder Gerben Dijksterhuis van Zeewolde en boswachter Hans-Eric Kuypers de duurzaamheidsprijs inclusief een cheque ter waarde van 25.000 euro.

Uitreiking EDEN Award 2013

Uitreiking EDEN Award 2013

Jury

Volgens juryvoorzitter Van Brouwershaven is het natuurgebied:

Een ruwe diamant met veel potentie. In het Horsterwold en het Hulkesteinsebos beseft men heel goed dat behoud en ontwikkeling van natuur een belangrijke economische kanskaart is. Daarom werken ondernemers en natuurpartners constructief en duurzaam samen aan de ontwikkeling van natuur én economie. Het gebied is natuurlijk nog jong, maar biedt nu al volop ruimte aan verschillende vormen van recreatie.

Vogelkijkhut

Het prijzengeld van 25.000 euro wordt door het Horsterwold en het Hulkesteinse Bos aangewend voor de realisatie van een vogelkijkhut/uitkijktoren.

Europees initiatief

De EDEN award is een initiatief van de Europese Commissie om meer aandacht te vestigen op duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen in Europa. Elke deelnemende lidstaat organiseert een eigen selectietraject en kiest een eigen winnaar. EDEN kent een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar staat ‘Natuur voor iedereen’ centraal.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeewolde

 

Reviews lezen over Zeewolde

Meer informatie over Zeewolde vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zeewolde. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeewolde

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.