Tekenworkshop en lezing op Paleis Het Loo

Op zaterdag 29 juni worden er op Paleis Het Loo rond de tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’ diverse activiteiten georganiseerd. Janneke Brinkman-Salentijn geeft een workshop botanisch tekenen en culinair historica Lizet Kruyff vertelt over hoe geurplanten door de eeuwen heen werden gebruikt.

Janneke Brinkman

Janneke Brinkman

Aanmelden workshop

Aanmelden Workshop Introductie in het botanisch tekenen, o.l.v. Janneke Brinkman-Salentijn. Tijd: 10.30–12.00 uur. Maximaal aantal deelnemers 15. Kosten €40 (incl. gebruik tekenmateriaal, koffie/taartje, excl. toegang museum en parkeren). Betaling alleen contant mogelijk, bij aanvang workshop. Entree via kassa Paleis Het Loo. Aanmelden via info@paleishetloo.nl, o.v.v. Inschrijven workshop 29 juni en vermelding van naam en telefoonnummer. U ontvangt een bevestiging van deelname per email.

Aanmelden lezing

Aanmelden Lezing Van potpourri tot parfum, o.l.v. Lizet Kruyff. Tijd: 14.00–15.00 uur. In deze lezing geeft Lizet Kruyff, culinair historica, een toelichting op het gebruik van geurplanten in de 17de, 18de en 19de eeuw. Na de lezing is het mogelijk om allerlei plantaardige stoffen te ruiken en voelen. Maximaal aantal deelnemers 80. Kosten €5,- (excl. toegang museum en parkeren), betaling alleen contant mogelijk, bij aanvang lezing. Entree via kassa Paleis Het Loo. Aanmelden via info@paleishetloo.nl, o.v.v. Inschrijven lezing 29 juni en vermelding van naam en telefoonnummer. U ontvangt een bevestiging per email.

De tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’ belicht de rol van geurende bloemen en planten aan het hof. In samenwerking met de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN) worden botanische illustraties van ruim 20 tekenaars getoond, waaronder van Janneke Brinkman-Salentijn en Anita Walsmit Sachs. Het werk toont bloemen en planten die vroeger geliefd waren aan het hof vanwege hun geur en kleur. Ook zijn er geurobjecten te zien, zoals een zilveren potpourri schaal uit de tijd van koningin Mary Stuart (1662-1694), fraaie parfumbranders, bloemenvazen en kostbare parfumflesjes. Het onlangs verworven schilderij ‘Violen’, vervaardigd door koningin Wilhelmina, zal hier voor het eerst aan het publiek worden getoond. De belangrijkste bloemenelementen van parfum, pomander, reukwater en potpourri worden toegelicht en bezoekers kunnen hun neus testen op de belangrijkste ingrediënten van parfums en pomanders van de 17de en 18de eeuw. Ook in de tuin van Het Loo staan ‘geurplanten’ centraal. De zomerbeplanting is er speciaal op geselecteerd en informatie-panelen geven toelichting op de geschiedenis van het gebruik van geurende planten. 
De tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’ is te zien van 22 juni tot en met 15 september 2013.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Apeldoorn met Skyscanner

Kaart van Paleis Het Loo, Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.