Red Star Line Museum in september geopend

Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen hebben gisterenavond de Amerikaanse promotiecampagne voor het Antwerpse Red Star Line Museum op gang getrokken. Samen met de ambassadrice van het Red Star Line Museum, de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Furstenberg, openden zij de campagne met een startevenement voor de Amerikaanse pers in het prestigieuze The Glasshouses in New York. De opening van het Red Star Line Museum eind september vormt een unieke gelegenheid om de toeristische troeven van Vlaanderen en Antwerpen bij de Amerikanen bekend te maken. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois trekt ruim 600.000 euro uit voor het museum.

Voormalig havenmagazijn Red Star Line

Voormalig havenmagazijn Red Star Line, in september geopend als museum

“Via Antwerp”

“Via Antwerp” – dat is de baseline van de gezamenlijke promotiecampagne, die vanaf 1 juli het New Yorkse straatbeeld zal kleuren. Het was immers via de Antwerpse haven dat de scheepvaartmaatschappij Red Star Line tussen 1873 en 1934 meer dan twee miljoen Europeanen naar ‘the land of opportunity’ bracht. In de gerestaureerde havenmagazijnen op Het Eilandje, waar hun ‘American Dream’ begon, opent op 28 september het Red Star Line Museum, een ervaringsgericht museum dat de geschiedenis, de sfeer en de persoonlijke ervaringen tijdens de massale landverhuizing weer tot leven zal wekken.

Online bannercampagne

Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen en de Antwerpse schepenen Koen Kennis (Toerisme) en Philip Heylen (Cultuur) lanceerden de online bannercampagne samen met Diane von Furstenberg, de ambassadrice voor het Red Star Line Museum in Amerika. Zij vergastten de 200 genodigden op een gastronomisch palet van Vlaamse specialiteiten en streekbieren. Vanaf juli zullen in de New Yorkse metro beelden van bekende en onbekende Red Star Line-passagiers de opening van het Red Star Line Museum aankondigen.

Peter De Wilde:

We hopen dat het Red Star Line Museum talrijke Amerikanen terug naar Antwerpen zal voeren. De bekendheid van de Red Star Line vormt een unieke kapstok om Vlaanderen en Antwerpen als toeristische bestemming bekend te maken aan de Oostkust van Amerika. Talloze Amerikanen hebben Europese roots en een deel van hen is ongetwijfeld geïnteresseerd in waarom en hoe hun voorouders de oceaan zijn overgestoken.

Schepen Kennis:

Antwerpen heeft de Amerikanen heel wat te bieden. Er is niet alleen haar rijke geschiedenis en het verhaal van de overtocht naar Amerika. Ook het hedendaagse Antwerpen is een trekpleister met onze industriehaven, mode, diamant, architectuur en design, kunst en shopping.

Antwerps schepen voor Cultuur, Philip Heylen:

De campagne promoot de opening van het Red Star Line Museum, maar waaiert online ook breed uit met kleurrijke beelden van Antwerpse diamant, mode en Rubens om de potentiële Amerikaanse bezoekers te verleiden met al het ‘lekkers’ dat Antwerpen te bieden heeft.

De Stad Antwerpen verwacht dat het Red Star Line Museum op lange termijn het aantal recreatieve verblijfsovernachtingen vanuit de Verenigde Staten in Antwerpen zal doen stijgen met 10%.

In 2011 registreerde Vlaanderen 625.000 overnachtingen van Amerikanen, waarvan 56.000 in Antwerpen. Bijna 60% van de Amerikaanse overnachtingen hebben een zakelijk motief. De campagne voor het Red Star Line Museum mikt vooral op een stijging van het aantal Amerikaanse leisure toeristen dat Vlaanderen en Antwerpen aandoet.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Reviews lezen over Antwerpen

Meer informatie over Antwerpen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Antwerpen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Antwerpen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.