Zomervakantie in Engeland is topsport: 5 tips

Veel reizigers denken bij het vakantieland ‘Engeland’ aan fietsen of wandelen door het glooiende landschap, het bezichtigen van eeuwenoude kastelen of het proeven van de typisch Britse cuisine. Dat de sportieve wereld van Grand Slam en Formule 1 ook een optie is, is bij velen minder bekend. Engeland is vooral in de zomer rijk aan sportevenementen van wereldklasse. Van tennis tot rugby en van roeien tot paardenraces. Veelal aangevuld met een smakelijke mix van tradities, brullende bolides en bijzonder uiterlijk vertoon. Zelfs zonder toegangskaartje valt er genoeg te beleven rondom de events. Elke sportliefhebber, van de kijker tot de actieveling, komt tijdens de Engelse zomer aan zijn trekken.

wimbledon

Voor vakantiegangers zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Waar je ook verblijft in Engeland, binnen handbereik vindt er wel een topevenement plaats. Hieronder 5 topevenementen die een sportzomer in Engeland compleet maken:

Tip 1: Wie wint Wimbledon?

Zal Rafael Nadal na zijn zege in Parijs ook de winst pakken in Londen? Op 7 juli is bekend wie de winnaar is van het belangrijkste grastoernooi ter wereld: Wimbledon. Vanaf 24 juni kunnen tennisliefhebbers in de ‘All England Lawn Tennis and Croque Club’ op speeldagen verschillende wedstrijden bijwonen en genieten van de Britse gebruiken, bijzondere sfeer en internationale tennistop. Een topsportevenement dat jaarlijks meer dan 450.000 toeschouwers trekt!

Wimbledon van 24 juni tot en met 7 juli. Zie voor meer informatie www.wimbledon.com.

Tip 2: Brullende motoren van de Formule 1

Van 28 tot en met 30 juni kunnen racefans op het circuit van Silverstone genieten van hét Britse motorsportevenement van het jaar. Hoogtepunt is uiteraard ‘de Grand Prix van Groot-Brittanië’ op zondag 30 juni. Vorig jaar zagen 125.000 toeschouwers de Australiër Mark Webber winnen op dit legendarische Formule 1 circuit in Northamptonshire. Maak de vakantie dit jaar écht onvergetlijk met het geluid van V8 motoren, de geur van ‘burning rubber’ en Formule 1 bolides. Voor zowel jong en oud: adembenemend.

De Formule 1 van Silverstone op 30 juni. Zie voor meer informatie www.silverstone.co.uk.

Tip 3: Hoeden én paarden bij Royal AscotM

Het is het hoogtepunt van het jaar op de Engelse renbaan van Ascot, de week van ‘Royal Ascot’. Meer dan 300.000 mensen bezoeken van 18 juni tot en met 22 juni de baan voor de paardensport én voor de kleding van de ‘Britse society’. Tijdens deze wereldberoemde paardenrace zijn hoeden voor de dames verplicht, net zoals een pak voor mannen. De bijzondere creaties van hoeden zijn een toeristische attractie op zich! Zie voor meer informatie www.ascot.co.uk.

Royal Ascot van 18 tot en met 22 juni. Zie voor meer informatie www.ascot.co.uk.

Tip 4: Roeiprestige tijdens de Henley Royal Regatta

Op vakantie in de buurt van Oxfordshire? Bezoek dan zeker van 3 tot en met 7 juli een van de oudste roeiwedstrijden ter wereld. De ‘Henley Royal Regatta’ staat boordevol traditie en het winnen is nog steeds een prestige-kwestie. De regatta duurt vijf dagen en kent een internationaal deelnemersveld. Ook tijdens dit evenement is de typisch Britse sfeer overal aanwezig. Let vooral op de hoeden van stro die de jaren twintig ademen!

Henley Royal Regatta van 3 tot en met 7 juli. Zie voor meer informatie www.hrr.co.uk.

Tip 5: De 3 S’en van rugby

Op zoek naar snelheid, spanning en sportiviteit tijdens de vakantie? Bezoek dan eens een rugbywedstrijd. In heel Engeland vinden gedurende de zomer wedstrijden uit de Rugby League plaats.
Beleef bloedstollende momenten wanneer de klok de laatste seconden wegtikt en de laatste aanval geopend wordt. Een krachtmeeting tussen teams die je nooit meer zult vergeten. Bikkelhard, maar sportief!

Diverse Rugby League wedstrijden. Zie voor meer informatie www.therfl.co.uk.

Extra tip: Uit en thuis voor een sportief prijsje.

Zelf naar Engeland reizen? DFDS Seaways vaart dagelijks van Duinkerken naar Dover en heeft van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni een sportieve aanbieding met 25% korting. De overtocht uit Duinkerken duurt ongeveer twee uur en is al, inclusief eigen auto en tot 4 passagiers, voor Euro 27,- per enkele reis te boeken.

Overtocht met DFDS Seaways. Zie voor meer informatie: www.dfds.nl/ferry-good.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Engeland

 

Reviews lezen over Engeland

Meer informatie over Engeland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Engeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Engeland met Skyscanner

Kaart van Engeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.