Tsjechië: Avontuurlijk op vakantie met kinderen

In Tsjechië barst het van de cultuur en veel activiteiten zijn in het bijzonder leuk voor kinderen. Beleef de middeleeuwen door te wandelen door de ondergrondse gangen, logeer in een kasteel, bezoek een westernpark of leer in het Dinopark meer over dinosaurussen.

znojmo-underground

Verken ondergronds Tsjechië

Onder Tsjechië zijn er talloze eeuwenoude gangen te vinden die vroeger werden gebruikt voor voedselopslag, nooduitgangen en de opslag van heiligdommen. Tegenwoordig zijn delen ervan omgetoverd tot ondergrondse musea. In het Pilsen Historical Underground duik je in het middeleeuwse leven. Underground Rabštein Factory bestaat uit 4,5 km aan ondergrondse fabrieken uit de tweede wereldoorlog. In Znojmo bevindt zich zelfs een van de grootste ondergrondse labyrinten van centraal Europa. Durfals kiezen hier voor de griezelige Underground Exhibition met sprookjesachige toneelspelers. CzechTourism adviseert er rekening mee te houden dat het ondergonds het hele jaar door rond de 6 graden is.

western-park

Net als de cowboys

Op 40km afstand van Brno ligt Western Park Boskovice. Dit park is gratis toegankelijk van 10 tot 18 uur en is voor kinderen t/m 12 jaar een leuke plek om een dag door te brengen. Er zijn gedurende de dag verschillende shows, maar ook actracties, restaurants en winkels. In het hoogseizoen zijn er dagelijks shows te zien en in april, mei, juni en september alleen in het weekend.

Dino’s komen tot leven

In februari 2012 werd het DinoPark in Liberec, gelegen in het noorden van Tsjechië, geopend. Het park bestaat uit drie verdiepingen, met 70 prehistorische modellen. Ook vind je hier bewegende dino’s en holbewoners. Speciaal voor kinderen is er een „adventure trail“ van 120 meter met een tunnel en hangbrug. Via een 3D film leer je over het leven van dinosaurussen. Deze film is echter wel in het Tsjechisch, maar door het eenvoudige verhaal voor iedereen te volgen.

Paradijs voor waterratten

In Liberec vind je niet alleen het Dinopark, ook liefhebbers van water komen er aan hun trekken. Waterparadijs Babylon Liberec telt maar liefst vier glijbanen, romantisch grotten en ontspannende „tubs“. Voor wie liever nog even wil blijven is er een kamer beschikbaar in het aangrenzende viersterrenhotel.

Slapen als een prins of prinses

In het zuiden van Tsjechië (regio Vysocina) heb je de mogelijkheid om, in plaats van een kasteel alleen te bewonderen, er ook echt te slapen. In kasteel Chateau Herálec kan de hele familie terecht. Er zijn speciale familiesuites beschikbaar. Voor de kinderen is er ecologisch speelgoed, een entertainmentprogramma en een speeltuin. In de Ancestor Hall van het kasteel kan er ook met de hele familie film gekeken worden. De prijzen variëren van €169,- tot €304,- per kamer.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechië

 

Reviews lezen over Tsjechië

Meer informatie over Tsjechië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Tsjechië met Skyscanner

Kaart van Tsjechië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.