Koninklijk uitzicht over de tuinen van Het Loo

Paleis Het Loo stelt op woensdag 19 en 26 juni én alle woensdagen in juli het paleisdak open voor het publiek. In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring!

paleistuinen-het-loo

Uitzicht

De trap door de zolders van Paleis Het Loo komt uit in het dakpaviljoen dat koningin Mary, echtgenote van koning-stadhouder Willem III, in de 17de-eeuw gebruikte om thee te drinken met haar hofdames. Vanaf het hoge dak kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, fonteinen en tuinbeelden uniek in Europa.

Tentoonstelling Bloemenpaleid Het Loo

In de Westvleugel van het paleis is vanaf 22 juni de tentoonstelling Bloemenpaleis Het Loo te zien, over geurende bloemen aan het Hof, en de expositie Oranje en religie. 
Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis en de tuin verkrijgbaar.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.