Handige App: Geld wisselen/opnemen in Brazilië

Reals opnemen of geld wisselen? Met de nieuwe ‘Câmbio Legal’ app kunnen toeristen in Brazilië eenvoudig de dichtstbijzijnde wisselkantoren en geldautomaten traceren. De handige app is ontwikkeld door de centrale bank van Brazilië in aanloop naar grote evenementen als de FIFA Confederations Cup 2013 en de Wereldjongerendagen deze zomer.

Braziliaanse Real

Braziliaanse Real

Flávio Dino, president van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië:

Met deze app wil de Braziliaanse overheid de toerist zo goed mogelijk van dienst te zijn en ze een onvergetelijke ervaring in Brazilië geven.

De applicatie, ontwikkeld voor smartphones en tablets, toont de gebruiker alle gegevens over de wisselkantoren en geldautomaten in Brazilië. Zoals adressen, telefoonnummers, openingstijden, diensten en andere services. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play, en werkt op toestellen met IOS en Android. Câmbio Legal is de Portugese vertaling van “legaal wisselkantoor/koers”.

Voorlichtingscampagne

Naast de app, heeft de centrale bank ook een publiciteitscampagne gelanceerd gericht op toeristen die Brazilië tijdens de Confederations Cup en de Wereldjongerendagen bezoeken deze zomer. Zo zegt Dino:

Toeristen worden op vliegvelden, busstations, in taxi’s, hotels en Toeristische Informatie Centra (CAT’s) voorgelicht over de Braziliaanse Real. Uitleg geven over de belangrijkste veiligheidskenmerken van de bankbiljetten en de Braziliaanse regels betreft het wisselen van geld zijn hier onderdeel van.

Informatie over de applicatie en uitleg over de Braziliaanse valuta worden via online advertenties verspreid op websites als TripAdvisor en Decolar.

Câmbio Legal

Câmbio Legal

Nieuwe website

Ook is er een speciale website ontwikkeld met de meest voorkomende vragen van toeristen over de Braziliaanse valuta. De website biedt onder andere tips waar je de Braziliaanse Real kunt kopen voordat je op reis gaat, financiële instellingen die door de Centrale bank geautoriseerd zijn, documenten die nodig zijn bij aankoop, mogelijkheden tot wisselen bij de -geldautomaten, het gebruik van een internationale bankpas en limiet van aankoop. Op www.dinheirobrasileiro.bcb.gov.br kunnen toeristen de informatie in meerdere talen – zoals Portugees, Engels en Spaans – ook teruglezen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Brazilië

 

Reviews lezen over Brazilië

Meer informatie over Brazilië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Brazilië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Brazilië met Skyscanner

Kaart van Brazilië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.