Vier Zweeds Midsommar met IKEA

Op vrijdag 21 juni vieren de Zweden een van de belangrijkste feestdagen van het jaar: Midsommar. Vrienden en familie komen bij elkaar om de langste dag van het jaar te vieren met muziek, dans en vooral veel lekker eten. IKEA brengt het Zweedse Midsommar feest dit jaar weer naar Nederland. Zo kunnen klanten in de vestigingen genieten van een uitgebreid Midsommar buffet. Speciaal voor dit feest zijn de meeste vestigingen op zaterdag 22 juni tot 22.00 uur geopend.

midsommar1

De winters in Zweden zijn lang en donker en de zomers kort en intens. Daarom is Midsommar voor veel Zweden het belangrijkste feest van het jaar. De hele nacht – waarin het niet of nauwelijks donker wordt – wordt tot in de kleine uurtjes gedanst en gezongen. De eeuwenoude traditie zit vol met romantiek en mystiek. Zo wordt er gedanst rond de versierde meiboom en leggen jonge vrouwen zeven verschillende bloemen onder hun hoofdkussen. De man waar ze die nacht van dromen, wordt hun toekomstige echtgenoot.

Photorepro Jens Frank

Zweedse lekkernijen

Al dat feestvieren maakt hongerig. Eten speelt dan ook een belangrijke rol tijdens Midsommar. Zweden genieten van Zweedse specialiteiten als gekookte aardappeltjes met zure room en bieslook, gemarineerde haring, knackebröd en gerookte zalm. In de Swedish Food Market van IKEA kan je terecht voor al deze typische Zweedse producten om deze zomer thuis je eigen Midsommar feest te vieren.

Feest in de vestigingen

Ook de vestigingen staan in het teken van Midsommar. Zo kunnen klanten op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni genieten van een traditioneel Zweeds Midsommar buffet in het restaurant. Klanten kunnen aanschuiven tussen 11.30 en 13.30 of tussen 17.00 en 19.00 uur. Voor 9.95 euro kan iedereen onbeperkt genieten van Zweedse lekkernijen. Van warme en koude gerechten, tot desserts, vers fruit en drankjes.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.