Bloemenpaleis centraal op Midzomeravond

Op Midzomeravond, vrijdag 21 juni aanstaande, gaat de tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’ van start met een unieke avondopenstelling. In paleis en tuin worden diverse activiteiten aangeboden rond geurende bloemen en planten.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Vrijdag 21 juni, Midzomeravond, start Bloemenpaleis, programma 20.00-23.00 uur:

  • bezoek expositie ‘Bloemenpaleis Het Loo’, met werk van botanisch kunstenaars.
- lezing ‘Pronken met Delfts Blauw
  • bloemenpracht in vazen met tuiten’, door Suzanne Lambooy (conservator); om 20.30, 21.00 en 21.30 uur.
  • Uitrijden laatste kuipplant, als traditie om het zomerseizoen in te luiden.
  • vrij toegang tot de tuin, met toelichting van tuingidsen bij geurende bloemen en planten. 
Toegang Midzomeravond: € 5, entree via kassa hoofdingang. Reserveren niet mogelijk. Bij lezing beperkt aantal zitplaatsen, vol=vol.

Bloemenpaleis Het Loo

De tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’ belicht de rol van geurende bloemen en planten aan het hof. In samenwerking met de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN) worden botanische illustraties van ruim 25 tekenaars getoond, waaronder van Janneke Brinkman-Salentijn en Anita Walsmit Sachs. Het werk toont bloemen en planten die vroeger geliefd waren aan het hof vanwege hun geur en kleur. Ook zijn er geurobjecten te zien, zoals een zilveren potpourri schaal uit de tijd van koningin Mary Stuart (1662-1694), fraaie parfumbranders, bloemenvazen en kostbare parfumflesjes. Het onlangs verworven schilderij ‘Violen’, vervaardigd door koningin Wilhelmina, zal hier voor het eerst aan het publiek worden getoond. De belangrijkste bloemenelementen van parfum, pomander, reukwater en potpourri worden toegelicht en bezoekers kunnen hun neus testen op de belangrijkste ingrediënten van parfums en pomanders van de 17de en 18de eeuw. Ook in de tuin van Het Loo staan ‘geurplanten’ centraal. De zomerbeplanting is er speciaal op geselecteerd en informatie-panelen geven toelichting op de geschiedenis van het gebruik van geurende planten. 
De tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’ gaat van start op Midzomeravond en is vervolgens te zien van 22 juni tot en met 15 september 2013.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Paleis Het Loo, Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.