Panama surfpardijs van Midden-Amerika

Panama is de snelst groeiende surfspot van Midden-Amerika. Met de rijkdom van twee oceanen (Stille Oceaan en Caribische Zee), het hele jaar surfseizoen en 56 surfspots is het een waar surfparadijs.

surfen-panama-surfspot-strand-surf

Twee surfseizoenen

In Panama is het altijd surfseizoen. Het land grenst aan twee oceanen en heeft daarom ook twee verschillende surfseizoenen. De golven aan de Stille Oceaan zijn het beste van april tot november en aan de Caribische kant van december tot maart. Panama is de snelst groeiende surfspot en heeft schone en rustige stranden. Met taxi’s, goedkope bussen en vier snelwegen is er een goede verbinding van kust naar kust. De meeste surfers trotseren de ‘waves’ tijdens Semana Santa (heilige week met Pasen) en met de kerstdagen.

De beste surfspots

Panama mag zich rijk prijzen met 56 surfspots. Santa Catalina Beach is zonder twijfel een van de beste plek voor ‘point break surfing’. De continue stroom van golven zorgt voor lange surfritten die wel 25 seconden kunnen duren. Om te leren surfen kan je het best naar Venao Beach, aan de Stille Oceaan. Hier zijn goede golven en is het rustig. Bocas del Toro ligt aan de Caribische kant en is dé surfhotspot van Panama. Bij Bocas del Toro ligt Isla Colon, een prachtige plek voor alle surfstijlen. Leuke stranden zijn Bluff Beach en Punch Beach. De ervaren surfer kan een uitdaging vinden bij Isla Grande, een uitstekende locatie voor ‘reef surfing’ aan de Caribische kust. Voor een rustige surfvakantie is Morro Negrito een echte aanrader. Morro Negrito bestaat uit twee eilanden die vanaf Panama City te bereiken zijn met het vliegtuig (ticket kost maar $90) of met de bus ($30).

Surfscholen

In Panama zijn er verschillende surftrips en surfkampen, zoals Morro Negrito Surfer’s Paradise, Panama Surf Tours, Panama Surf Expeditions en Rio Mar Surf Camp.

Van en naar Panama

KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama City, binnen 11 uur. Diverse luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld Delta, United en Continental airlines) vliegen op Panama City met één overstap.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Panama met Skyscanner

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.