Uitverkiezing Wandelroute van het Jaar 2014

De strijd om de Wandeltrofee is weer losgebarsten, de prijs die hoort bij de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar. Op 1 maart 2014, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, wordt deze onderscheiding voor de vijfde maal uitgereikt.

wandelroute-van-het-jaar-2014

Wandelroute van het jaar 2014

Miljoenen Nederlanders gaan elke week op pad om van de natuur, het landschap of architectuur te genieten. Vaak doen ze dit aan de hand van een beschreven wandelroute die ook allerlei wetenswaardigheden over het gebied weergeeft. Tot 1 november 2013 kan iedereen zijn of haar favoriete routegids kandidaat stellen voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2014’.

Print én digitaal

In aanmerking komen publicaties over dagwandeltochten en meerdaagse routes die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen en grotendeels over Nederlands grondgebied lopen. Niet alleen ‘papieren’ gidsen, maar ook websites, apps en digitale brochures kunnen het predikaat van ‘beste routegids’ verwerven.

Criteria

De jury toetst routes op criteria als markeringen, afwisseling, of ze exclusief toegankelijk zijn voor wandelaars, eventuele thematische opzet en originaliteit. De drie routes die een nominatie krijgen, ondergaan bovendien een kritische ‘praktijktest’. Vrijwilligers lopen de volledige route na en rapporteren hun bevindingen aan de jury.

Nieuw: Belgische Wandeltrofee

Voor wandelroutes bij onze zuiderburen is onlangs een aparte Wandeltrofee België in het leven geroepen. Deze wordt op 18 januari 2014 uitgereikt tijdens de derde Fiets en Wandelbeurs in Mechelen (B). Voor de Wandeltrofee 2013, gewonnen door De Brabantse Wal, kwamen nog routes in zowel Nederland als Vlaanderen in aanmerking.

Aanmelden

Kijk voor het aanmelden van routes en de volledige lijst van voorwaarden op www.fietsenwandelbeurs.nl. De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.