Nieuwe reisverzekering van Europeesche

Europeesche Verzekeringen introduceerde op donderdag 6 juni een volledig vernieuwde Doorlopende Verzekering voor Reizen. Deze verzekering combineert een doorlopende reisverzekering met een doorlopende annuleringsverzekering en bevat een flink aantal unieke dekkingen die op basis van klantonderzoek tot stand zijn gekomen.

europeesche-verzekeringen

Doorlopende Verzekering voor Reizen

Uit klantpanels blijkt dat consumenten graag zelf willen kiezen welke risico’s zij verzekeren op reis en voor welke bedragen. Daarom is de nieuwe Doorlopende Verzekering voor Reizen zo samengesteld dat iedere reiziger de juiste verzekering kan kiezen. Het nieuwe product biedt straks de keuze tussen drie typen reisverzekeringen: Basis, Comfort en Optimaal. De drie reisverzekeringen verschillen vooral in verzekerde bedragen, wel of geen eigen risico, standaard opgenomen dekkingen en maximale reisduur. Bij de Optimaal reisverzekering zijn een aantal belangrijke dekkingen standaard meeverzekerd. Klanten kunnen daarnaast kiezen tussen twee verzekeringen voor annulering: Annulering of Allrisk Annulering.

Klanten zelf aan het stuur met Allrisk Annulering

In de praktijk blijkt dat klanten om zeer uiteenlopende redenen een reis willen annuleren. Soms valt deze reden buiten de standaard annuleringsredenen. Daarom biedt de Europeesche nu ook een Allrisk Annuleringsverzekering aan. Deze verzekering is uniek in de markt. Het biedt klanten voortaan de mogelijkheid om, naast de standaard annuleringsredenen, zelf hun persoonlijke redenen te bepalen voor het annuleren van hun reis. Bijvoorbeeld een goede vriend(in) die ernstig ziek wordt, of een onverwacht examen. Klanten krijgen voor deze aanvullende redenen dan 75% van hun annuleringskosten vergoed.

De belangrijkste vernieuwingen:

Reisverzekering:

 • Keuze uit drie verzekeringen: Basis, Comfort, Optimaal
 • Ernstige ziekte of overlijden familie 3e graad meeverzekerd
 • Ex-man/vrouw blijft 1e graad familie
 • Extra dekking voor kosten tijdens natuurramp
 • Maximaal twee minderjarige logees gratis meeverzekerd
 • Geen eigen risico op bagage bij Optimaal
 • Vrijwilligerswerk en stage in het buitenland standaard meeverzekerd
 • Alleen voor alpineskiën en snowboarden een premietoeslag, andere sporten altijd gratis verzekerd

Annuleringsverzekering:

 • Keuze uit twee verzekeringen: Annulering en Allrisk Annulering
 • Zelf reden bepalen voor annuleren bij Allrisk Annulering
 • Overlijden familie 3e graad standaard meeverzekerd
 • Ex-man/vrouw blijft 1e graad familie
 • Zelf samengestelde reizen standaard verzekerd
 • Reizigertype bepaalt verzekeringsadvies

  Veel consumenten sluiten op enig moment een reisverzekering af en kijken er vervolgens niet meer naar om. Uit diverse klantenpanels van de Europeesche is gebleken dat consumenten daarom vaak niet meer weten waarvoor ze zich ooit verzekerd hebben. Soms gaan ze al jaren op wintersport zonder wintersportdekking of zijn ze vergeten de kinderen mee te verzekeren. De Europeesche wil consumenten erop wijzen dat het belangrijk is om regelmatig te controleren of hun reisverzekering nog wel bij hen past. Door middel van een online Reisverzekeringswijzer laat de Europeesche op een originele manier zien waar de consument zich bevindt in de evolutie van de reiziger: gaat men bijvoorbeeld alleen op reis met een rugtas of inmiddels met een echtgenoot en drie pubers? Voor elk reizigertype is er een passende verzekering. Via de Reisverzekeringswijzer kunnen ze ook contact opnemen met de Europeesche of met hun verzekeringsadviseur en direct de verzekering afsluiten.

  Comments are closed.