Naar de oermens van Tautavel

Perpignan is een prima uitvalsbasis om het zuidelijkste wijngebied van Frankrijk te ontdekken. En dan hebben we het over de Roussillon, de streek met veel Spaanse of liever gezegd Catalaanse invloeden. Wijnproeven kan bij veel boeren in deze streek. Kijk voor een van de wijnroutes op www.tourismedeterroir.fr. Combineer zo’n wijnproeverij eens met een bezoek aan de oermens van Tautavel. Deze “homo erectus tautavelensis”, leefde lang geleden in de grotten en holen van dit toen nog ruige gebied. Zijn resten werden pas in 1969 gevonden…

De oermens van Tautavel

De oermens van Tautavel

Tautavel

Tautavel is een leuk dorpje in een prachtige omgeving met gezellige eettentjes. Bovendien is het een van de 4 dorpen, die vanwege de hoge kwaliteit van de wijnen, hun gemeentenaam mogen toevoegen aan Côtes du Roussillon Villages.
Een paar wijndomeinen in Tautavel, waarvan de wijn ook in Nederland verkrijgbaar is:

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Frankrijk met Skyscanner

Kaart van Tautavel, Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.