Amsterdam Light Festival 2013

Nog even en de midzomernacht luidt de donkere dagen weer in. Ondertussen zijn de voorbereidingen van het Amsterdam Light Festival al in volle gang. Ruim 200 kunstwerken uit 31 landen zijn ingediend voor de komende editie. Op dit moment buigt de jury zich over deze werken en zullen zij een selectie maken uit de werken die komende winter schitteren in de hoofdstad.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival is een winters lichtfestijn voor Amsterdammers en bezoekers uit heel Nederland en daarbuiten. De historische binnenstad is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor het water- en lichtkunst. Het festival toont verschillende lichtsculpturen en projecties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de openbare ruimte. Vorig jaar waren werken te zien van onder andere bekende lichtkunstenaars Titia Ex (Nederland) en Janet Echelman (Verenigde Staten).

Het festival brengt licht in de stad Amsterdam gedurende de donkerste periode van het jaar en ‘verlicht’ het publiek met de kleurrijke kunstwerken. De eerste editie in 2012 trok ruim 375.000 bezoekers. Het festival komt tot stand door samenwerking tussen culturele instellingen, gemeente, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Steun van het Blockbusterfonds

Het Blockbusterfonds heeft bekend gemaakt dat het de tweede editie van Amsterdam Light Festival zal ondersteunen met een investering van 400.000 euro. Wij zijn blij en vereerd om tot de vijf partijen te horen die geselecteerd zijn.

Amsterdamprijs 2013

De Amsterdamprijs wordt jaarlijks door het Amsterdams Fonds voor de Kunst toegekend aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leverde aan de kunst in Amsterdam. De prijs van 35.000 wordt toegekend aan drie van hen. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de prijzen vinden plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Paradiso, op donderdag 29 augustus aanstaande.

Nominatie Amsterdam Light Festival

Wij zijn genomineerd voor de Amsterdamprijs 2013! Dat heeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst dinsdag bekend gemaakt. In bijzijn van Carolien Gehrels, wethouder Cultuur, stelde voorzitter Jet de Ranitz in de ambtswoning de negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2013 voor. Voorzitter van de Jury Jet de Ranitz:

Amsterdam Light Festival is een vrolijk festival dat een toegankelijke vorm is om de Amsterdamse planologie en architectuur onder de aandacht van een groot publiek te brengen. De veelzijdige kunstwerken in de openbare ruimte brengen letterlijk licht in de donkere december maanden. Een (her)ontdekking van Amsterdam voor iedereen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.