Hedendaagse kunst aan Amsterdamse grachten

Van 1 tot en met 17 november vindt de tentoonstelling Chambres des Canaux: The Tolerant Home plaats aan de Amsterdamse grachten. Meer dan vijftien kunstenaars die een link hebben met Amsterdam tonen hun werk in bijzondere grachtenpanden, waaronder de ambtswoning van de burgemeester en Huis van Brienen. De tentoonstelling is samengesteld door architect en curator Siebe Tettero in opdracht van Stichting Amsterdam 2013 ter ere van het 400 jaar bestaan van de grachtengordel.

chambres-des-canaux-the-tolerant-home

De geselecteerde kunstenaars zijn allen op een of andere manier actief verbonden aan Amsterdam doordat zij er wonen en/of hun opleiding hebben gevolgd aan Amsterdamse instellingen als de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich o.a.: Marlene Dumas, Joep van Lieshout, Germaine Kruip, David Claerbout, Jan Rothuizen, Robert Zandvliet, Ina van Zyl, Jan Andriesse en Fiona Tan. Deze lijst zal de komende maanden verder worden aangevuld met meer gerenommeerde namen.

Traditie van tolerantie

Bij het selecteren van het werk is er nadrukkelijk gekeken naar werken die thematisch aansluiten bij de traditie van tolerantie die Amsterdam heeft en die zijn oorsprong heeft in de tijd van het ontstaan van de grachtengordel. Deze periode zorgde voor een enorme culturele en economische ontwikkeling van Amsterdam en luidde de Gouden Eeuw in, een historische periode die tot de verbeelding blijft spreken en die ook wel wordt beschouwd als de belangrijkste grondlegger voor het hedendaagse Nederland.

Het publiek kan tussen 1 en 17 november met een passe-partout de Chambres des Canaux locaties bezoeken. Een publicatie met routebeschrijving en uitleg over alle kunstenaars en locaties begeleidt de tentoonstelling.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.