Retro vakantie door de Franse Ardennen

Het is toch wel een van dé symbolen van Frankrijk: de Eend of 2CV. Voor een ultieme Franse ervaring kan men nu in Franse Ardennen deze klassieker van Citroën huren voor rondritten door het glooiende landschap. Naast een 2CV zijn er ook een AMI 8 of een Renault 4 te huur. Het huren van de klassiekers kan voor een dag, een weekend of een week. Ook zijn er complete arrangementen te boek met hotelovernachting. De auto’s kunnen opgehaald worden bij RétroScapade in camping Domaine de la Motte in Signy-le-Petit of bij een treinstation of hotel naar keuze. Prijzen van 99 euro voor vier uur. Nadere info via www.retroscapade.com. Info over de Franse Ardennen op www.ardennes.com.

retro-toeren-door-franse-ardennen

Duosprong

Ook kicken maar dan op een andere manier is het avonturenpark TerrAltitude in Fumay. Er een bungeejumptoren, je kunt een vrije val sprong maken op een luchtkussen, een parcours afleggen langs boomtoppen maar de echte waaghalzen gaan direct naar de attractie Fantasticâble – vliegen zonder vleugels. Je wordt in een speciaal tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo’n 1200 meter naar beneden raast. Nieuw dit jaar is de optie om dit met zijn tweeën tegelijkertijd te doen. Je ligt dan letterlijk naast elkaar in een tuig. Maximale totaal gewicht voor een duosprong is 150 kilo, iedereen met een gewicht tussen 35 en 120 kilo kan een individuele afdaling aan de kabelbaan maken. Het park ligt in Fumay in het noorden van de Franse Ardennen nabij de Belgische grens. Nadere informatie via www.terraltitude.com/en/.

Geschiedenisles

Waar beter een duik in de geschiedenis nemen dan in het imposante kasteel van Sedan, waarvan de bouw in 1424 startte en dat met een oppervlakte van 35.000m² het grootste militaire fort van Europa is. Er zijn twee nieuwe rondleidingen beschikbaar in het Nederlands met een audioguide waaronder de ‘1000 jaar geschiedenis’. Deze leidt onder meer langs de bastions, de vestingwallen en de ondergrondse gangen om de vele trucjes en spitsvondigheden te ontdekken die van de burcht van Sedan een onneembare vesting gemaakt hebben.

Iedere donderdagmiddag om 15.00 uur vinden er roofvogeldemonstraties plaats op de binnenplaats van het kasteel tussen 11 juli en 29 augustus. Nadere info op www.chateau-fort-sedan.fr.

Nieuwe wandel/fietsroutes

Net ten zuiden van de Belgisch-Franse grens ligt de Crêtes Pré-Ardennaises. Een onbekend stukje Frankrijk en ideaal voor de wandelaar of fietser die op zoek is naar een glooiend landschap, waarin ruimte en leegte overheersen. Het wandel en fietspaden-netwerk beloopt nu zo’n 650 km. Er zijn daar nieuwe fiets- en wandelroutes uitgezet beschikbaar in drie brochures in het Nederlands en het Engels. Te verkrijgen bij de VVV van Crêtes Préardennaises in Launois sur Vence, www.sud-ardennes-tourisme.com. Routes kunnen ook gedownload worden in het Frans via www.rando-cretes.fr.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Franse Ardennen

 

Reviews lezen over Franse Ardennen

Meer informatie over Franse Ardennen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Franse Ardennen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Franse Ardennen met Skyscanner

Kaart van Franse Ardennen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.