Hoe viert Nederland anno 2013 vakantie?

Met de zomervakantie in aantocht doet reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance onderzoek naar houding en gedrag van Nederlanders voor en tijdens de zomervakantie, met als centrale vraag; hoe gaan Nederlanders anno 2013 op reis?

vakantiegangers-vliegveld

Het onderzoek

In het onderzoek worden voorkeur- en gedragsverschillen tussen de jongere en oudere generatie gemeten. Hoe boeken we onze vakantie? Laten we ons nog adviseren door reisbureaus of kiezen we voor aanbevelingen van vrienden en familie via social media? Waar moet de zomervakantie beslist aan voldoen? Willen we, volgens de expertcation trend, iets nieuws leren tijdens de vakantie en met meer bagage terugkomen, of juist volledig ontstressen?

Wat is de gemiddelde waarde van de kofferinhoud? Welke verzekeringen worden er afgesloten en speelt de boekingsmethode van de vakantie daarin een grote rol?

Onderzoeksresultaten

De resultaten van het onderzoek worden op donderdag 13 juni bekendgemaakt. Op woensdag 12 juni is het mogelijk om het onderzoekspersbericht onder embargo op te vragen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.