Overstromingen in Duitsland

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Duitsland en wil je weten hoe het zit met de overstromingen? Lees dan het actuele nieuws.
hoogwater-duitsland-nieuws

Water niveau in Thuringen en Beieren

Vanwege de overstromingen in Centraal-Europa hebben zeker tienduizenden mensen hun woning moeten verlaten. In Duitsland en omliggende landen heeft het water al zeker vijftien levens geëist, ook worden er nog tientallen mensen vermist. In Duitsland hebben vooral Thüringen en Beieren te kampen gehad met overstromingen. Met name de Beierse stad Passau, op zo’n 440 kilometer ten zuiden van Berlijn, lijdt hevig onder de wateroverlast. Sinds 1501 heeft het water niet zo hoog gestaan in de stad, waar drie rivieren, de Donau, Inn en Ilz samenkomen. Het waterniveau in de Thüringen en Beieren heeft de piek nog niet bereikt. Lees de actuele standen en het nieuws op www.germany.travel en www.bayern.by/aktuelle-informationen-zur-hochwasserlage

Overstromingen in Saksen, Saksen-Anhalt en Brandenburg

In deze regio’s is het water aan het dalen hoewel de situatie nog kritiek is. Zo is in Saksen-Anhalt inmiddels de noodtoestand uitgeroepen. Naast de 4000 Duitse militairen helpen ook 185 Nederlandse soldaten bij de evacuaties en het versterken van dijken. In Brandenburg is woensdagochtend een dijk die de Zwarte Elster in bedwang hield doorgebroken. Twintig meter rivierdijk, ter hoogte van de gemeente Herzberg, begaf het. In Herzberg en buurgemeenten is het hoogste rampalarm van kracht. Bekijk de actuele waterhoogtes op www.hochwasserzentralen.de.

Vervoer in Duitsland

Informatie over eventuele verstoringen in Duitsland door de overstromingen

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.