Nieuw merk voor de stad Eindhoven

Op dinsdag 4 juni 2013 presenteerden citymarketingorganisatie Eindhoven365 en gemeente Eindhoven het nieuwe merk Eindhoven. Eén merk voor citymarketing en de gemeentelijke huisstijl. Voor bezoeker en bewoner, regionaal, nationaal en internationaal. Deze nieuwe identiteit laat zien dat Eindhoven barst van de energie. In vele opzichten; zakelijk, recreatief en maatschappelijk. Alle inspanningen om de stad te positioneren als een hotspot van technologie, design en kennis gaan voortaan onder één vlag en mentaliteit.

nieuw-logo-merk-eindhoven

Eindhoven barst van de energie en laat dat zien

Het nieuwe beeldmerk staat symbool voor de energie van de stad Eindhoven. Peter Kentie, Citymarketeer Eindhoven365, legt uit:

Die energie ontstond in de 19 e eeuw met de bedrijvigheid rondom de Dommel en later in de successen van onder andere Philips en DAF. Ook tegenwoordig barst Eindhoven van de vele technologische en creatieve ontwikkelingen.

Volgens Kentie is dit de energie waarmee Eindhoven op allerlei vlakken een strategische toekomst tegemoet gaat. Met als doel een nog sterkere economie en een prettige, levendige stad.

Een unieke samenwerking

Twee jaar geleden heeft gemeente Eindhoven een citymarketingstrategie vastgesteld waarin de drie pijlers technologie, design en kennis leidend zijn. De Eindhovense citymarketingorganisatie Eindhoven365, die daaruit is voortgekomen, heeft als doel om deze strategie te ontwikkelen en te vertalen naar een nieuw merk Eindhoven. Speciaal voor deze opdracht hebben designers, vormgevers en ontwerpbureaus uit de stad als één team geopereerd, het zogenoemde Virtual Design Agency. Een unieke samenwerking die past bij Eindhoven.

Eén merk voor stad en gemeente

De gemeentelijke organisatie verandert op allerlei vlakken. Wethouder Citymarketing Joost Helms:

Ze is op veel gebieden niet langer bepalend, maar een partner in de stad. De gemeente sluit aan bij ontwikkelingen in de stad. Een nieuwe huisstijl markeert deze veranderingen en straalt een gevoel van vernieuwing en dynamiek uit. Onze interne transformatie, de verandering van de huisstijl, sluit aan bij de vernieuwingen. Onze communicatie uitingen stralen straks eenheid uit. Samen één stad.

Stapsgewijze invoering

Op 4 juni is het merk gepresenteerd door middel van diverse outdoor, online en gedrukte media in Eindhoven. Vanaf dat moment wordt het als marketingmerk van de stad gebruikt om Eindhoven in zijn specifieke en onderscheidende krachten blijvend en eenduidig in de markt te zetten. De invoering van het nieuwe logo in de huisstijl is ook een dynamisch proces. Het beeldmerk is al wel snel zichtbaar op evenementen en bij nieuw te ontwikkelen media zoals advertentiecampagnes en digitale uitingen. De producten van de gemeente zoals papier en bouwborden volgt als een product op is of aan vervanging toe is. Op deze manier probeert de gemeente de kosten te minimaliseren.

Het hele proces is de komende maanden te volgen op www.merkeindhoven.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.