Finnair wint Fast Travel Gold Award

Finnair heeft een Fast Travel Gold Award gewonnen door IATA’s Fast Travel programma te implementeren op de luchthaven van Helsinki. Dit programma heeft als doel de wachttijden- en rijen op luchthavens te reduceren. Tevens geeft het passagiers meer ‘self-service’ opties tijdens hun reis. Het geautomatiseerde programma beslaat het incheckproces, afgeven van bagage, paspoortcontrole, boarden van de vlucht, omboeken van vluchten en terugvinden van verloren bagage. Finnair heeft op de luchthaven van Helsinki geautomatiseerde processen geïmplementeerd voor al deze activiteiten.

finair-fast-travel-gold-award

Constante vooruitgang

Anssi Komulainen, Finnair’s Senior Vice President, Customer Service:

Zowel intern als samen met onze partners hebben we hard gewerkt om te zorgen dat de luchtvaartervaring van onze passagiers op de luchthaven van Helsinki zo moeiteloos en aangenaam mogelijk is. We zijn dan ook erg dankbaar voor deze blijk van waardering van IATA voor wat we tot nog toe hebben bereikt. Daarentegen blijft het een uitdaging om te zorgen dat we blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen van onze klanten. We kijken er naar uit om deze verbeteringen ook op andere luchthavens te implementeren en om nieuwe verbeteringen door te voeren in andere onderdelen van de klantbeleving.

Samen voor sneller

Rafael Schvartzman, IATA’s Regional Vice President Europe:

We zijn verheugd dat we deze welverdiende Fast Travel Gold Award aan Finnair kunnen overhandigen. Zij hebben de zes ‘IATA Fast Travel initiatives’ met succes geïmplementeerd op de luchthaven van Helsinki. Dit is een lichtend voorbeeld van Finnair’s toewijding aan de constante verbetering van de gehele reiservaring van hun passagiers. We kijken er naar uit om in de toekomst nauw met Finnair samen te werken op dit soort projecten.

Helsinki: self-service voorop

Passagiers die via Helsinki reizen worden automatisch ingecheckt als ze een paar uur voor vertrek zelf nog niet online hebben ingecheckt. Ze kunnen ook hun eigen bagage inchecken, door de security check gaan en hun instapkaart op hun smartphone ontvangen. Passagiers uit de EU en landen zoals bijvoorbeeld Japan kunnen ook zelf hun paspoort scannen en zo de Schengen zone toetreden of verlaten. Hiermee wordt de wachttijd voor grensformaliteiten en de wachttijd voor passagiers uit andere landen korter. Deze verbeteringen worden deels mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking met Finavia, de Finse grenspolitie en andere luchthaven- en technologiepartners.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Helsinki

 

Reviews lezen over Helsinki

Meer informatie over Helsinki vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Helsinki. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Helsinki met Skyscanner

Kaart van Helsinki

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.