Reizigers profiteren van dalende hotelprijzen

Komende zomer zijn zo’n 7,7 miljoen Nederlanders van plan om op vakantie te gaan naar het buitenland. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken, zo bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO. Ben je op zoek naar een toeristische bestemming die deze zomer waar biedt voor je geld? Boekingswebsite Hotels.com selecteerde in haar Hotel Price Index (HPI) wereldwijd de vakantiebestemmingen waarin de hotelprijzen het afgelopen jaar het sterkst zijn gedaald.

hotels.com

Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar badplaatsen rond de Middellandse Zee om te genieten van een zonzekere zomervakantie. Afgelopen zomer werd het zuiden van Europa hard getroffen door de eurocrisis. Dit leidde tot dalende hotelprijzen en een stroom aan aanbiedingen in aantrekkelijke vakantiebestemmingen.

Dalende hotelprijzen in populaire vakantiebestemmingen

In 2012 daalde de hotelprijs in de Portugese badplaats Albufeira met 7 procent naar gemiddeld €77 per overnachting. In het Spaanse Marbella betaalden reizigers na een daling van 6 procent €113 per overnachting, hotelprijzen in Alicante zakte met 5 procent naar €69. In de Turkse strandbestemming Antalya daalde de hotelprijs met 5 procent naar €87.

Het afgelopen jaar kende het Italiaanse Amalfi de sterkste hotelprijsdaling ter wereld. Op het eiland voor de kust van Napels betaalden reizigers gemiddeld €138 per overnachting, dat is 11 procent minder dan in 2011.

Gemiddelde hotelkamerprijzen betaald door reizigers uit de eurozone in 2012 en procentuele dalingen ten opzichte van 2011

Gemiddelde hotelkamerprijzen betaald door reizigers uit de eurozone in 2012 en procentuele dalingen ten opzichte van 2011

Prijsbewust zoeken

Ook vakantiegangers die deze zomer een verre bestemming op het oog hebben doen er goed aan om prijsbewust te zoeken. Op eilandengroep Langkawi (€125) in Maleisië daalde de gemiddelde hotelprijs met 10 procent. De gemiddelde kamerprijs in de Indiase kustplaats Goa (€69) zakte met 7 procent en een hotelovernachting in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh (€43) werd 6 procent goedkoper. In de Vietnamese trekpleister Ho Chi Minhstad (€60) en in Doha (€138) daalden de hotelprijzen met 4 procent.

Reizigers kunnen ook in populaire Europese steden profiteren van de dalende hotelprijzen. In Athene (€76) en Dubrovnik (€113) zakte de gemiddelde kamerprijs met 7 procent en in Lissabon (€73) met 6 procent. Hotelkamers in Genève (€179) en Madrid (€79) werden 5 procent goedkoper in 2012.

Comments are closed.