Nieuwe luisterplek Liberation Route

Op zaterdag 8 juni 2013 wordt bij Fletcher Hotel Erica in Berg & Dal een nieuwe Liberation Route luisterplek in gebruik genomen. Van 12.00 tot 14.00 uur is er een uitgebreid programma met onder andere bijzondere muzieknummers als ‘High Cathedral’ en ‘We’ll meet again’. Toen in 1944 Operatie Market Garden startte, zag de toen zevenjarige Julia van Vliet talloze parachutisten neerdalen. Bijna 70 jaar later vertelt mevrouw Van Vliet in het nieuwe luisterverhaal over de gebeurtenissen van toen. Als hoogtepunt van de feestelijke bijeenkomst onthult zij zelf de nieuwe luisterplek van de Liberation Route.

liberation-route-nijmegen

Hotel Erica

Na het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 werd Hotel Erica in Berg en Dal een opvangcentrum voor vluchtelingen uit de stad. Toen zeven maanden later Operatie Market Garden startte, zagen Julia van Vliet en haar vader tot hun grote verbazing vele gekleurde parachutes neerdalen. De grootste luchtlandingsoperatie ooit was begonnen! Nog altijd is Erica een geliefd hotel. Fletcher Hotel Erica beschikt over diverse faciliteiten, zoals een sauna en overdekt zwembad. Een speciaal Liberation Arrangement is te vinden op www.liberationroute.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nijmegen

 

Reviews lezen over Nijmegen

Meer informatie over Nijmegen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nijmegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nijmegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.