Utrecht vaker favoriete congressbestemming

Het aantal internationale congressen in Utrecht is afgelopen jaar verder gestegen. Dat blijkt uit de recente cijfers van de International Congress & Convention Association (ICCA), die jaarlijks de wereldwijde congresstatistieken bijhoudt. Utrecht klom in 2012 naar de 61e plaats in de toonaangevende Europese ranking voor internationale associatiecongressen en stijgt daarmee 32 posities ten opzichte van vorig jaar. Ook wereldwijd doet Utrecht het goed; de Domstad stijgt van plaats 172 naar de 117e positie en laat hiermee veel grotere steden achter zich.

utrecht-steeds-populairder-locatie-internationale-congressen

In 2012 was Utrecht gaststad voor 51 internationale meerdaagse congressen. Een groot deel van de gerealiseerde groei is toe te schrijven aan de komst van meer internationale kennisevenementen. In 2012 groeide dit aantal naar 19, ten opzichte van 12 internationale associatiecongressen een jaar eerder.

Kennis en cultuur

Zo zegt wethouder Mirjam de Rijk van economische zaken:

Fantastisch nieuws voor de stad. Utrecht maakt haar reputatie als stad van kennis en cultuur steeds beter waar, wat ook duidelijk wordt door de keuze van steeds meer congresorganisatoren voor Utrecht. De komst van congressen is van groot belang voor de toeristische bestedingen en het groeiende aantal van inmiddels bijna 15.000 banen in het zakelijk toerisme.

Utrecht Convention Bureau

Met het Utrecht Convention Bureau zet Toerisme Utrecht zich sinds eind 2010 in om meer (inter)nationale kennisevenementen naar Utrecht te halen. Vanuit een breed partnernetwerk, waarin onder meer het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht, het Utrecht Science Park, de hotels en de Jaarbeurs Utrecht participeren, worden congresorganisatoren ondersteund met informatie en advies. Daarnaast bemiddelt het convention bureau bij bidprocedures en site-inspecties. Naast het stimuleringsfonds dat Toerisme Utrecht coördineert, beschikt zij over een bidfonds om o.a. bidboeken te bekostigen en stelt zij aan alle deelnemers van het congres kosteloos promotiemateriaal beschikbaar.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.