Geheimtipps fiets- en wandelparadijs Duitsland

Het fiets- en wandelseizoen is geopend! En wie van een actieve vakantie houdt, kan niet om Duitsland heen. Ruim 200 prachtige langeafstandsfietsroutes en een wandelpadennetwerk van meer dan 200.000 kilometer laten voor actieve vakantiegangers niets te wensen over. Op www.germany.travel geven 21 fiets-en wandelliefhebbers als echte ambassadeurs van hun regio de beste tips voor een ontdekkingstocht in hun eigen omgeving.

tips-fiets-en-wandelparadijs-duitsland

Steeds meer Nederlanders willen op vakantie actief zijn. Of dat nu alleen is, of met z’n tweeën, met of zonder kinderen, of misschien wel een groep – voor liefhebbers van fiets- en wandelvakanties spelen de mogelijkheden om zich actief uit te leven een belangrijke rol bij de keuze voor een vakantiebestemming.

En dan natuurlijk het liefst in een landschap dat tegemoetkomt aan die actieve wensen. En dat bovendien gevarieerd is – vlak of juist heuvelachtig, waterrijk of bezaaid met bossen, waar je in knusse dorpjes komt of juist in een bruisende stad. Een landschap dat ook nog eens garandeert dat het vakantiegevoel zich voortzet aan het einde van de dag, als het tijd is om lekker te ontspannen. En waar ze ook nog een lekkere en betaalbare keuken hebben.

Tips van insiders

In al deze opzichten biedt Duitsland een onuitputtelijke bron van vakantieplezier. Met ruim 70.000 fietskilometers en wandelpaden met bij elkaar opgeteld een lengte van meer dan 200.000 kilometer, maken we uw keuze er niet gemakkelijker op. Daarom hebben we 21 deskundige – maar vooral ook enthousiaste – mensen uit alle hoeken van Duitsland gevraagd om hun streek aan u voor te stellen. Deze testimonials zijn verzameld op de nieuwe fiets- en wandelspecial op www.germany.travel.

Zoals het zonnige Usedom in het noorden, waar je volgens Lars Petersen, burgermeester van het plaatsje Heringsdorf zomaar een zeldzame zeearend tegen kunt komen op een van je fietstochten. Of het Heilbronner Land, waar het volgens de oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Saskia Wörthwein-Marcelissen heerlijk fietsen is door het romantische landschap vol wijnbergen. In het Saarland kun je tijdens de ‘tafeltoeren’ een heerlijk dagje wandelen afronden met een proeverij van gerechten uit de streek, aldus Frank Polotzek, verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de wandelpaden. Andreas Tiede van het volksmuziekduo Hutzenbossen heeft zelfs een van zijn liedjes opgedragen aan de historische wandelroute de ‘Kammweg’ in het Ertsgebergte.

Strenge keuring

De Duitse fiets- en wandelroutes zijn aan een strenge keuring onderworpen. Zo kent de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club e.V. (ADFC) sinds een aantal jaar sterren toe aan fietsroutes en deelt het Deutsche Wanderverband het predikaat ‘Qualitätswanderweg’ uit. In beide gevallen telt niet alleen de kwaliteit van de route, maar is ook het niveau van de voorzieningen onderweg van belang.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Duitsland met Skyscanner

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.