Top 10 vakantie-ideeën in de Lorraine

De regio Lorraine ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan Luxemburg, Duitsland en ligt tussen de Franse regio Champagne-Ardennen en de Elzas. Bekend van onder meer de steden Metz en Nancy en uiteraard de mirabel en de Quiche Lorraine. Maar naast deze toeristische trekkers biedt de streek een keur aan verrassende evenementen, ludieke accommodaties en attracties. Nadere info op www.toerisme-lorraine.eu. Een bloemlezing.
lorraine-bubbelvorminge-hotelkamers-museumotel

1. Openluchtshow De slag bij Verdun

Volgend jaar wordt in de Lorraine de Eerste Wereldoorlog herdacht maar een bezoek aan Verdun en omgeving dit jaar tussen eind juni tot en met eind juli is zeker ook de moeite waard want dan wordt er een magistrale licht en klankshow opgevoerd die de bloedige veldslag bij Verdun nabootst. 300 acteurs, 900 kostuums, 1000 projectoren en spectaculaire effecten geven de voorstelling in de buitenlucht een zeer realistische kijk op deze oorlog die 300 dagen duurde en meer dan 300.000 levens kostte. Een indrukwekkende show voor jong en oud. De voorstellingen in Haudainville vinden iedere vrijdag- en zaterdagavond plaats van 21 juni tot en met zaterdag 27 juli. De 1½ uur durende ‘From flames to light’ voorstelling begint bij het vallen van de duisternis rond 22.00 – 22.30 uur. Nadere info op www.spectacle-verdun.com.

2. Grootste luchtballonshow ter wereld

Al sinds de oudheid dromen mensen van vliegen. Zo vrij als een vogel zweven door het luchtruim. De zwaartekracht overwinnen. Het zien van een luchtballon heeft altijd iets intrigerend, maar honderden luchtballonnen tegelijkertijd aanschouwen is wel een heel bijzondere ervaring. Jean-François Pilâtre de Rozier was een Frans natuurkundige en luchtvaartpionier, die als eerste op 21 november 1783 in een ballon de lucht in ging. 230 jaar later blijft het een prachtig schouwspel en zeker tijdens de grootste ballonvaartshow ter wereld die iedere twee jaar in Chambley (tussen Nancy en Metz) plaatsvindt. Ballonvaarders uit 67 landen komen naar de Lorraine om 10 dagen lang het luchtruim te kiezen met heteluchtballon in alle vormen, kleuren en maten. Dit jaar vindt het Lorraine Mondial Air Ballons evenement plaats van 26 juli tot 4 augustus. Parkeren is gratis. Nadere info op www.pilatre-de-rozier.com.

3. Slapen in een glazen piramide of in een vliegtuig

Slapen onder de sterrenhemel. Dat mag je letterlijk nemen in La Ferme Aventure waar je op vele verschillende manieren kunt overnachten; in een vliegtuig, een bed in een hooizolder, een boomhut, een tipi, een bed in de vorm van een hart, op een vlot of zelfs in een piramide van glas midden in het bos. Het kan in recreatiepark La Ferme

Aventure in Chapelle-aux-Bois op zo’n 20 km van Een bezoek aan La Ferme Aventure is een bijzondere ontdekkingsreis, waarbij je zintuigen op scherp worden gezet. Dit recreatiepark van acht hectare is volledig gewijd aan de natuur. Ook is er een 2 km lang blotevoetenpad. Kinderen, ouders en grootouders zullen zich kostelijk vermaken in dit verrassende park. Nadere info op www.la-ferme-aventure.fr.

4. Slapen tussen herten en wolven

Voor een onvergetelijke nacht in een pelsjagershut met zicht op een meute poolwolven, in een boomhut in het bos boven de dieren slapen of in een Zuid-Afrikaanse safaritent bij de herten of in een yurt bij de przewalskipaarden en oerossen. Dierenpark Sainte Croix in Rhodes – 85 km onder Metz – biedt dit bijzondere avontuur genieten van de nacht en de geluiden van de dieren die ’s nachts leven. Het park van 120 hectare biedt 100 diersoorten en in totaal 1500 dieren en 13 verschillende accommodaties. Een paradijs voor kinderen, zie www.parcsaintecroix.com.

5. Overnachten in een kunstvoorwerp

Stelt je eens voor, een eiland, middenin de Vogezen, omgeven door een weidse vlakte, met daarop negen futuristische bouwwerken die als overnachtingsplek fungeren. In het plaatsje Raon l’Etape staat het Museumotel, een futuristisch hotel gebouwd dat uit negen ‘bubbels’ bestaat, kleine bungalows die een beetje aan UFO’s doen denken. Dit uitzonderlijke etablissement werd in 1967 ontworpen door Pascal Hausermann en is een architectonisch hoogstandje. Alle bubbels hebben een verschillende pop art inrichting. Nadere info en reserveringen via www.museumotel.com.

6. Vliegen als een vogel in de Vogezen met 100km per uur

Voor waaghalzen die een keer willen vliegen zonder vleugels is het avonturenpark Bol d’Air in La Bresse the place to be. Je wordt in een speciaal tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo’n 1330 meter over boomtoppen naar beneden raast. Nieuw dit jaar is een duo sprong zodat bijvoorbeeld een vader een kind kan meenemen (max gewicht is 140 kg). Nadere informatie via www.bol-d-air.fr.

7. Laat je rondleiden door een local – gratis!

‘Greeters’ is de naam van een wereldwijk netwerk van vrijwilligers die toeristen graag hun stad en omgeving laten zien. Ook het departement Meurthe & Moselle in de Lorraine neemt deel aan dit gastvrij initiatief. De zeven Greeters Monique, Colette, Eric, Damienne, Annie, Jacqueline en Claude leiden graag maximaal 6 personen rond in hun favoriete stad. Ook in de stad Nancy zijn bezoeken met Greeters mogelijk. Meer informatie op nancygreeters.fr of www.greeters54.com.

8. Nieuwe expositie in het Centre Pompidou-Metz

Vlakbij het imposante treinstation van Metz ligt het imposante museum voor moderne kunst Centre Pompidou-Metz. Spectaculaire luchtfotografie is het thema van de expositie ‘Vues d’en Haut’- over hoe de waarneming van de aarde vanuit de lucht de zienswijze van kunstenaars beïnvloedt en toont ruim 500 foto’s en films, van de eerste luchtfoto’s die Nadar in 1860 van8it een luchtballon nam tot moderne satellietbeelden. De tentoonstelling loopt van 17 mei tot en met 7 oktober 2013. Meer informatie op: www.centre-pompidou-metz.fr

9. Kamperen in Lorraine

In de regio Lorraine zijn veel kwaliteitscampings te vinden. Zo’n 25 campings, met name in de Vogezen, die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Sommige campings bieden zelfs luxueuze wellness-mogelijkheden waaronder bijvoorbeeld het prachtig gelegen ‘Domaine de Champé’ in het dorpje Bussang. Voor meer informatie, speciale aanbiedingen en reserveringen zie www.camping-lorraine.com.

10. Gebouwen op centrale plein Nancy bijzonder verlicht

Het Place Stanislas van Nancy, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet en als een van de mooiste pleinen ter wereld bestempeld, is deze zomer het toneel van een prachtig spektakel op de 18e eeuwse gevels van het plein. Het audiovisuele evenement zal dagelijks te zien zijn bij zonsondergang in de periode 15 juni tot 16 september en staat in het teken van het Renaissance themajaar dat in Nancy en de hele regio Lorraine georganiseerd word. 20 minuten lang biedt deze show een artistieke interpretatie van de bouw van het Place Stanislas en een modern en ludiek gedeelte met betrekking tot de Renaissance. Meer informatie op: www.renaissancenancy2013.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lorraine

 

Reviews lezen over Lorraine

Meer informatie over Lorraine vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lorraine. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Lorraine met Skyscanner

Kaart van Lorraine

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.