Vegetarische ‘week’ aan boord Thalys-treinen

Van 4 tot en met 7 juni serveert Thalys uitsluitend vegetarische maaltijden aan boord van zijn treinen. Dit ter gelegenheid van Wereld Milieu Dag op 5 juni. Thalys wil daarmee zijn betrokkenheid tonen met duurzaam vervoer. De Wereld Milieu Dag is een initiatief van het milieuprogramma van de Verenigde Naties. Onder het motto Think-Eat-Savestaat dit jaar de strijd tegen verlies en de verspilling van voedsel in de wereld centraal. Thalys serveert de vegetarische catering, omdat dit de impact van dierlijke eiwitten op het milieu beperkt.

Wereld Milieu dag

Patricia Baars, woordvoerder van Thalys: “Deelname aan de Wereld Milieu Dag past volledig in het duurzame cateringbeleid dat wij al sinds 2007 voeren. Jaarlijks serveren wij al 40% van onze maaltijden in Comfort 1 zonder vlees of vis. We maken graag gebruik van de gelegenheid om iedereen te helpen herinneren dat alle beetjes helpen. Klanten kunnen gedurende vier dagen kiezen tussen twee vegetarische menu’s. De menu’s variëren afhankelijk van het land van vertrek en de bestemming van de treinen. De klanten in Comfort 1 ontvangen ook een folder waarin we de kernpunten van het duurzame cateringbeleid van Thalys herhalen. ”

Vijf pijlers catering

Met meer dan 2,3 miljoen maaltijden per jaar1 vertegenwoordigt de catering 54% van de CO2-voetafdruk aan boord. Daarom zet Thalys zich al sinds 2007 in voor duurzame catering, dat lekker eten combineert met respect voor het milieu. Die inspanning steunt op vijf pijlers: de voorkeur geven aan seizoensgroenten en -fruit, het gebruik van streekproducten, biologisch geteelde voedingsmiddelen aanbieden, meer kiezen voor wit vlees en vis en de herkomst van vis controleren.

Duurzame ontwikkelingen Thalys

Thalys streeft ernaar de meest competitieve en duurzame transportoplossing in Europa te bieden. Tussen 2007 en 2012 heeft Thalys de CO2-uitstoot van haar cateringaanbod met 50% kunnen verminderen2. Het voedselaanbod bestaat op dit moment voor 18% uit bioproducten. Resultaten die van Thalys een pionier in de transportsector maken, mede dankzij een nauwe samenwerking met de leveranciers.

Omdat Thalys sinds 2009 op bijna het volledige netwerk aan hoge snelheid rijdt, wordt de reistijd aanzienlijk ingekort. Dit heeft zij kunnen bereiken zonder bijkomende CO2-uitstoot, via meer rechtstreekse routes (-13km tussen Antwerpen en Schiphol), een optimaal elektriciteitsgebruik voor de hoogspanningskabels en een betere bezettingsgraad. Thalys heeft zo haar CO2-voetafdruk met 14% teruggebracht3. Een reis met Thalys stoot ook gemiddeld tien keer minder CO2 per reiziger uit dan dezelfde reis met de wagen en twintig keer minder dan met het vliegtuig.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Thalys

Meer informatie over Thalys vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Thalys. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige ticket naar Frankrijk op thalys.com

Comments are closed.