Eggental, prentenboek Rosengarten en Latemar

Op ongeveer 20 minuten rijden van Bolzano (Italië) ligt in het Eggental (Val d’Ega ), het sprookjeskoninkrijk van koning Laurin, met gemeenten als Welschnofen, Tier en Steinegg. Volgens de vereniging ‘Alpine Pearls’ die zich inzet voor de bescherming van de natuur in de Alpen, een sportieve en interessante vakantieregio. Dit cultuur- en natuurgebied ligt in het midden van het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten.
tiers-zomer

4 Pittoreske vakantiebestemmingen

akantiegangers, natuurliefhebbers en actieve klimmers waarderen het Eggental om het unieke landschap. Recreatieliefhebbers vinden er rust en ontspanning. Meer sportief aangelegde vakantiegangers vinden er 530 kilometer gemarkeerde wandelpaden en een uitstekend netwerk van mountainbikeroutes. Ook zijn er klimroutes van de derde tot de negende moeilijkheidsgraad. Golfers kunnen kiezen uit twee golfbanen beiden met prachtige vergezichten. Het Eggental kent vier pittoreske vakantiebestemmingen, met elk een eigen flair.

Deutschnofen

De gemeente Deutschnofen met de dorpen Deutschnofen (1.350 meter), Eggen (1.120 meter), Obereggen (1.500 meter) en Petersberg (1.380 meter) onderscheidt zich in de zomer door haar aantrekkelijke weiden, de overzichtelijke bossen en het prachtige, panoramische uitzicht op de bergketens van Rosengarten, Schlern Latemar Zaggen, Weißhorn, Schwarzhorn tot de Ortler.

Berg-, fiets- en wandelliefhebbers vinden er mooie wandelpaden, uitdagende fietsroutes en gevarieerde klimrotswanden. Golfers kunnen genieten van de meest traditionele 18-holes golfbaan van Zuid-Tirol in Petersberg. Voor gezinnen is de hochseilklimtuin populair. Traditionele herbergen, hotels, pensions en appartementen bieden een perfecte setting voor elke smaak. Het gemeentelijk gebied omvat ook het beroemde bedevaartsoord Maria Weissenstein (1.520 meter), waaraan een bezoek de moeite waard is.

Welschnofen – Carezza

In het onderste deel van het Val d’Ega ligt de rustige gemeenschap Nova Levante (1.182 meter) in het brede gebied rond het Karermeer. Op dit magische landschap is het Koninkrijk van legendarische figuren gebaseerd. Volgens de legende wordt het gebied, zodra de schemering invalt, bevolkt door koningen, elfen en prinsessen. De omgeving biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten. Er is nauwelijks een plaats waar men ‘Enrosadira’, het alpengloeien in de avond, zo goed kan bekijken als hier. Ook vindt men in dit gedeelte van het Eggental 116 km aan wandelpaden, een uitgebreid netwerk van mountainbikeroutes, vele klimmogelijkheden en één van de grootste golfbanen van Europa. De goede infrastructuur met bussen, taxi’s en de verhuur van elektrische fietsen, zorgt voor prima mobiliteit.

Tiers

De gemeente Tiers omvat de dorpen Tiers (1.028 meter), St. Zyprian (1.073 meter), Voelser Aicha en Weisslahnbad in het achterste deel van de Tiersvallei gelegen tussen Rosengarten en het rustpunt het natuurpark Schlern-Rosengarten. Bezoekers raken onder de indruk van de puntige rotsformaties, die doen denken aan witte torens en muren van prehistorische koraalriffen. Romantische schuilmogelijkheden en een goed ontwikkeld busnet maken van Tiers een uitstekend beginpunt voor wandelaars.

Steinegg – Gummersbach

De sterrendorpen Steinegg (823 meter) en Gummer (1.117 meter) liggen in een hoogvlakte met maar weinig hoogteverschillen. De vele wandelpaden zijn daarom bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Het gebied biedt een fenomenaal uitzicht op de indrukwekkende toppen van de regio. Het dorp is trots op haar tradities. Dat komt tot uitdrukking in de organisatie van festivals en evenementen, maar ook in het dagelijkse leven. In Obergummer is de enige sterren- en zonnewacht van Tirol gevestigd, met daaromheen een planetenrondweg. Deze maand wordt het nieuwe planetarium geopend. Een bezoek aan het museum Steinegg biedt een goed inzicht in het boerenleven.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tier

 

Reviews lezen over Eggental

Meer informatie over Eggental vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar LOCATIE. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Eggental met Skyscanner

Kaart van Tier

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.