Rechercheur voor 1 dag in Zuiderzeemuseum

Maandag 17 juni is de leukste dag van de week in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bezoekers worden op deze MuseumMaandag namelijk ingezet als inspecteurs op een bijzondere moordzaak. Tijdens een spannende speurtocht door het buitenmuseum helpen zij speciale gast en thrillerauteur Gerard Nanne bij het oplossen van een moord. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 16 juni opgeven via www.museummaandag.nl. Er is plek voor honderd deelnemers en de kosten bedragen 10 euro per persoon.
zuiderzeemuseum_-stadsgracht

Inspecteur Frank Benders

Bij binnenkomst brieft inspecteur Frank Benders, een bekend personage uit de boeken van Nanne, de ‘rechercheurs voor een dag’ over het onderzoek. In het buitenmuseum lopen verdachten rond die ondervraagd moeten worden en op verschillende locaties bevinden zich aanwijzingen over de dader. Als de moord is opgelost, krijgen de deelnemers uit handen van de gastauteur een goodiebag. Ook maken ze kans op zijn laatste boek Moordzomer.

Gratis naar binnen

De speciale tocht wordt georganiseerd in het kader van de 25ste editie van Juni – Maand van het Spannende Boek. Stichting CPNB viert dit door samen met de BankGiro Loterij een exclusieve maandag te organiseren in musea door heel Nederland. Bezoekers die het geschenkboek Nooit alleen van Loes den Hollander meenemen naar het museum, krijgen gratis entree. Dit geschenkboek wordt de hele maand juni bij de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken.

Over Gerard Nanne

Gerard Nanne (1949) is geboren in Velsen en verhuisde in 1972 met zijn vrouw naar West-Friesland. Na een studie voor aannemer werkte hij 16 jaar als zelfstandig ondernemer. Vanaf 1998 schrijft hij misdaadverhalen, waarvoor hij ook een opleiding heeft gevolgd in Amsterdam. In 2002 debuteerde hij met Het lied van de Lijster. Het laatst verschenen boek van Nanne heet Moordzomer. www.gerardnanne-crime.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Enkhuizen

 

Reviews lezen over Zuiderzeemuseum

Meer informatie over Zuiderzeemuseum vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuiderzeemuseum. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuiderzeemuseum

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.