Grachtenfestival gaat op reis!

Het Grachtenfestival staat deze zomer in het teken van op reis gaan. Tijdens de 16e editie van het klassieke muziekfestijn is het thema terug te zien in de concerten en de locaties, maakte het festival dinsdag bekend. Zo kunnen bezoekers op het eenmalig voor publiek opengestelde cruiseschip De Prinsendam van de Holland Amerika Lijn genieten van een concert. Bij het Scheepvaartmuseum, waar ooit goederen vanuit de hele wereld binnenkwamen, voeren twee Russische en twee Nederlandse pianisten Le Sacre du printemps op van Stravinsky.

grachtenfestival-gaat-op-reis-amsterdam

Over het Grachtenfestival Amsterdam

Het Grachtenfestival Amsterdam staat bekend om zijn bijzondere concertlocaties en wil jong en oud op een andere en speelse manier kennis laten maken met klassieke muziek. Sinds 1998 organiseert de hoofdstad daarom ook het Junior Grachtenfestival voor kinderen tot 12 jaar.

De Amsterdamse grachten zijn dit jaar het podium voor meer dan 200 concerten op ruim 70 locaties. Musici uit ongeveer 60 landen reizen af naar het festival, dat wordt gehouden van 16 tot en met 25 augustus.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.