Leerlingen verwelkomen nieuwe aap Apenheul

Leerlingen van de Martin Luther Kingschool uit Apeldoorn houden op donderdag 30 mei een welkomstfeestje voor de nieuwe bonobo in Apenheul. Het vrouwtje Besede arriveerde twee weken geleden in het dierenpark en is inmiddels geïntroduceerd bij de andere bonobo’s. Reden voor een feestje mét welkomsttaart vonden de leerlingen van groep 6/7.
apenheul-tweede-2e-leukste-uitje-van-nederland-2013-1

Taart

Samen met de dierverzorgers maken de leerlingen een grote taart voor Besede (7 jaar) en haar nieuwe vrienden. Geen taart met slagroom en chocolade, maar één met louter gezonde lekkernijen. “De taart wordt versierd met vers fruit en groente. Het wordt een vrolijk geheel en vooral heel lekker voor de bonobo’s”, vertelt dierverzorgster Jacqueline Ruijs. De bonobo’s mogen vervolgens met z’n allen de taart oppeuzelen.

Bijzonder

De nieuwste aanwinst van Apenheul staat tijdens het feestje in de schijnwerpers. “Besede is naar Apenheul gekomen in het kader van het Europese fokprogramma. Ze gaat deel uitmaken van onze bonobogroep”, vertelt Ruijs, “Ze is nog vrij jong, maar heeft al een pittig karakter. Ze staat haar mannetje dus wel tussen de andere bonobo’s.” Het dierenpark heeft één van de grootste bonobogroepen van Europa en is de enige dierentuin in Nederland met deze zeldzame dieren.

Meer informatie bij de Apenheul

 

Reviews lezen over Apenheul

Meer informatie over Apenheul vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apenheul. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.