Vuurwerk, muziek en spa’s in Tsjechie

Tsjechië heeft vele kanten. Zo zijn er dit jaar verschillende festivals zoals het vuurwerkfestival in Brno en het muzikale United Islands festival in Praag. Fietsliefhebbers fietsen de 370 km lange Elbe-route van de rivier de Elbe naar Tsjechië. Wie liever rust wil, kan dat vinden in de bekende spastad Mariënbad.
brun-tsjechie

Vuurwerkfestival Brno

Brno, de Moravische metropool, ligt in het hart van Europa en heeft evenementen voor alle leeftijden. Op 24 mei is de opening van de 16e editie van het vuurwerkfestival. Hierbij hoort een spectaculaire vuurwerkceremonie bij de kathedraal van St. Peter en St. Paul. De vuurwerkshowcompetitie “StaroBrno Ignis Brunensis” vindt op 1, 5, 8 en 12 juni plaats op de dam van Brno. De stranden en muziek in combinatie met het vuurwerk zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Op 16 juni is de afsluitende vuurwerkshow boven het Spilberk kasteel. Meer informatie: St. Peter en St. Paul, Spilberk kasteel.

United Islands Praag

Van 20 t/m 22 juni is het één groot muzikaal feest in de Tsjechische hoofdstad Praag. United Islands is het grootste openluchtfestival van Praag. Op dit festival komen wereldmuziek en Afrikaanse ritmes samen. Festivalgangers kunnen op diverse eilanden terecht: Střelecký (Schieten), Slovanský (Slavisch) en Dětský (Kinderen) eilanden. Na tienen gaan de feesten verder in geselecteerde clubs, zoals Malostranská en Divadlo Archa met internationale dj’s en bands. Meer informatie: United Islands, Malostranská, Divadlo Archa.

De Elbe-fietsroute

Vanuit Duitsland loopt de Elbe-fietsroute langs de rivier de Elbe naar Tsjechië. Met 370 km route in Tsjechië is het één van de drukste fietsroutes. Via bergdalen fiets je naar de bron van de Elbe in het Reuzengebergte. Ook komt de route langs historische steden zoals Hradec Králové en Nymburk. De vlakke wegen maken de routes voor zowel ervaren fietsers als gezinnen met kinderen geschikt. Meer informatie over actieve vakanties is te vinden op de nieuwe microsite van CzechTourism. Meer informatie: Elbe-fietsroute, Zomer CzechTourism.

Spa-stad Mariánské Lázně

Mariánské Lázně (Mariënbad) ligt in het Boheemse Woud en behoort tot de mooiste spa-steden van Europa. Spagebouwen worden omringd door bloeiende parken. Hier vind je rust en ontspanning. In de zomerperiode zijn er dagelijks concerten in de colonnade. Hiernaast ligt de bekende ‘zingende fontein’ die dagelijks veel bezoekers trekt. Meer informatie: Mariënbad.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechie

 

Reviews lezen over Tsjechie

Meer informatie over Tsjechie vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechie. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Tsjechie met Skyscanner

Kaart van Tsjechie

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.