Bijzondere activiteiten juni in Willemsoord

Het complex Willemsoord herbergt een aantal musea zoals het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum. Er is een kinderspeelparadijs met bowlingcentrum, een bioscoop, een nautisch kwartier en er zijn diverse horecagelegenheden. Daarenboven is er een scheepshelling, een historische scheepswerf en een museumhaven. De in het gebied gelegen jachthaven heeft via de Zeedoksluis een verbinding met de zee. Hierdoor is Willemsoord – op 5 minuten lopen van het station – een bijzondere recreatieve en toeristische trekpleister

Sail Den Helder

Sail Den Helder

Hoogtepunt

Het hoogtepunt in de maand juni is natuurlijk ‘Sail Den Helder 2013’. Van 20 tot en met 23 juni staan Willemsoord en de stad Den Helder in het teken van dit nationale evenement. De viering van 525 jaar Marine en 200 jaar Koninklijk zijn mede aan dit evenement verbonden.

14 juni 2013 Botterwedstrijd Willemsoord

De organisatie, de stichting Botterwedstrijd Den Helder, verwacht evenals vorig jaar een groot aantal botters te kunnen begroeten voor deelname aan deze bijzondere wedstrijd. Het evenement staat voor de achtste keer op de agenda en is inmiddels een begrip in de regio. Dit jaar maakt de bruine vloot op vrijdag 14 juni weer zijn opwachting op Willemsoord. Tussen 12.30 uur en 16.00 uur varen de authentieke botters een wedstrijd op het Marsdiep. Om het evenement in veilige banen te leiden verleent de KNRM bijstand. De opbrengst van de botterwedstrijd komt ten goede aan het behoud van Botters op Willemsoord. Jutter van het jaar Dirk Reitsma heeft de voorzittershamer overgedragen aan Daan Meijer, beter bekend van de grotere vaartuigen die hij, onder de naam Tall Ships’ Races 2008, naar de Helderse haven bracht. De organisatie van Sail Amsterdam 2010 staat eveneens op zijn naam. Meedoen
Belangstellenden kunnen zich alleen of met enkelen aanmelden voor de Botterrace. ’s Morgens is er een ontvangst met koffie en cake, waarna de wedstrijd begint. Deelnemers krijgen een lunch en aan het einde van de dag wordt een Captainsdiner geserveerd.

Het programma

  • vanaf 9 uur – Ontvangst met koffie en cake in gebouw 66.
  • 10.30 uur – Inschepen: per schip maximaal 12 gasten.
  • 11.30 uur – Vertrek van de vloot via de Zeedoksluis naar het Wad.
  • 13.00 uur – Start wedstrijd.
  • ± 16.00 uur – Einde wedstrijd.
  • 17.00 uur – Aankomst via Koopvaarderschutsluis in de jachthaven. Bar open in gebouw 66.
  • 18.00 uur – Prijsuitreiking gevolgd door het Captainsdinner in gebouw 66.

Info: www.botterwedstrijd.nl

Extra activiteiten

Naast ‘Sail Den Helder’ wordt op 14 juni vanuit Willemsoord voor de achtste keer een botterwedstrijd georganiseerd met als doel liefhebbers van historische schepen, zeilschepen en motorjachten in het zonnetje te zetten.

Op 29 en 30 juni vindt voor de zeventiende keer het historisch weekend – een combinatie van mobiel en varend erfgoed – plaats, dit jaar is het thema ‘Italië’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Helder

 

Reviews lezen over Den Helder

Meer informatie over Den Helder vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Helder. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Helder

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.