Gratis activiteitenprogramma in het Montafon

In het Montafon, in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, kan men lid worden van de Aktivclub Montafon. Een uitgebreid en gratis programma vol sportieve activiteiten. Voor deze zomer bestaat het programma uit begeleide mountainbiketochten, sport-, klim en spelprogramma voor volwassenen en kinderen en activiteiten voor het hele gezin.

het-montafon-vorarlberg-oostenrijk-skigebied

Programma

Het programma is tijdens een verblijf van mei t/m oktober geheel gratis in een van de aangesloten accommodaties. Voor deze zomer zit het vol met begeleide mountainbiketochten, sport-, klim en spelprogramma voor volwassenen en kinderen en activiteiten voor het hele gezin. Er zijn zelfs activiteiten bij die echt alleen in het Montafon beleefd kunnen worden…. Zoals een training op de Europatreppe 4000, de langste rechte trap ter wereld, een singletrailtocht op de Bartolomäberg of een e-bikeroute waarbij je meer over de energiewinning in het Montafon leert. Alle activitieten worden door ervaren gidsen begeleid. Bij de mountainbiketochten, die in 2 moeilijkheidsgraden worden aangeboden, is niet alleen de tocht, maar ook de fietshuur gratis.

En voor de kinderen?

Zij gaan op avontuur op het smokkelaarspad in Gargellen, wandelen met een lama op de Bartolomäberg, ze klimmen in de klimtuin Fun Forest, op het klimtraject Röbibachschlucht in Gargellen of in het Bosklimpark Golm in Latschau, maar er zijn ook mountainbiketochten met techniektraining speciaal op de kinderen afgestemd. Tijdens het dagprogramma is het middageten voor de kinderen inbegrepen. Naast het activiteitenprogramma profiteren Aktivclubgasten in het Motafon ook nog van diverse extra’s en kortingen, bijvoorbeeld gratis entree in het Alpenbad Montafon of gratis huur van inline-skates. www.montafon.at/aktivclub

NIEUW: Kamperen op de berg in Montafon

Wandelaars die voor een begeleide wandeltocht met overnachting in een tent hebben gekozen zien de sterrenhemel van dichtbij. Na de wandeling op de Hochjoch bij Schruns betrekken de deelnemers hun tent in de vrije natuur. Elk paar of kleine groep krijgt een tent en een handleiding voor het opzetten ervan. Men krijgt ook hout voor het kampvuur, waar wandelaar ’s avonds kunnen grillen.

Meer informatie: www.montafon.at en www.vorarlberg.travel

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van het Montafon

 

Reviews lezen over het Montafon

Meer informatie over het Montafon vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar het Montafon. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar het Montafon met Skyscanner

Kaart van het Montafon

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.