Cultureel verrassend Bregenzerwald

Het Bregenzerwald, in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, staat bekend om zijn cultuur, architectuur en handwerk die samen de succesvolle combinatie tussen traditie en modern duidelijk zichtbaar maken.

bregenzerwald-oostenrijk

Architectuur en ambacht

Het Bregenzerwald bouwt verrassend anders. Met veel hout en opvallend modern. Eenvoudig, elegant en tegelijkertijd energie-efficiënt. De architectuur en het regionale handwerk vervullen in deze regio een belangrijke rol. Architecten en ambachtslieden creëren aan de ene kant bijzondere gebouwen en ruimtes van grote architectonische kwaliteit. Aan de andere kant vormen zij een bewustzijn voor esthetiek en ecologie dat ook wordt doorgevoerd in het wonen, eten en drinken, wandelen of een bezoek aan culturele evenementen.

NIEUW: Het Werkraumhaus in het Bregenzerwald

Aankomende zomer opent het Werkraum Haus in de traditionele handwerkgemeenschap Andelsbuch. Architect Peter Zumthor uit Zwitserland, nauw verbonden met de ambachtslieden uit het Bregenzerwald, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het ontwerp is gebasseerd op 2 grondgedachtes. Aan de ene kant dient het gebouw als ontmoetingsplek en aan de andere kant als grote etalage voor de handwerkcultuur in het Bregenzerwald. Deze gedachtes komen in het gebouw tot uiting in het ver uitgestrekte dak van hout en de façade uit glas. De scheiding tussen binnen en buiten valt weg, het landschap loopt door het gebouw heen. Verder biedt het Werkraum Haus een VVV en een winkel. www.werkraum.at

Routes

De bijzondere cultuur kan ook ontdekt worden tijdens de vele wandelroutes en thematochten. De laatste jaren werden meer dan 450 km mountainbiketochten opnieuw bewegwijzerd. Een routekaart met gedetailleerde beschrijvingen van de 15 beste tochten voor beginners, gevorderden en professionals is bij de VVV verkrijgbaar. Outdoor-aanbieders begeleiden de gasten tijdens bijzondere avonturen.

Bregenzerwald Gäste‐Card

Dé „entreekaart“ voor de leukste activiteiten in het Bregenzerwald is de Bregenzerwald Gäste‐Card. Hiermee kan men gratis of met korting gebruik maken van de liften, busvervoer, zwembaden en diverse uitstapjes in de regio. Gasten, die tussen 1 mei en 31 oktober 2013 3 of meer nachten in het Bregenzerwld verblijven ontvangen de Bregenzerwald Gäste‐Card.

Meer informatie en brochures: www.bregenzerwald.at en www.vorarlberg.travel

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bregenzerwald

 

Reviews lezen over Bregenzerwald

Meer informatie over Bregenzerwald vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bregenzerwald. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Bregenzerwald met Skyscanner

Kaart van Bregenzerwald

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.