Leuke activiteiten in NEMO Amsterdam

Een vliegtuig kan vliegen, zonder licht is het donker en suiker is zoet. Dat weten we allemaal. Maar waarom is dat zo? Ontdek het zelf bij Science Center NEMO. Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Hoe oud je bent, maakt niet uit. Als je maar nieuwsgierig bent en overal aan wilt zitten. In NEMO geldt: Verboden af te blijven! Gebruik je handen, oren, ogen én neus. NEMO is het grootste science center van Nederland.

NEMO, Amsterdam

NEMO, Amsterdam

Zomertentoonstelling De Uitvindfabriek


Dat iedereen een uitvinder is laat NEMO zien tijdens de zomer in haar nieuwste tentoonstelling De Uitvindfabriek. In deze tentoonstelling zie je de meest belangrijke, grappige, zinloze én mislukte uitvindingen. Zo is er een plantenbak die de plant zelf water geeft en een alles-in-één huishoudapparaat waarmee je kunt verven en groenten kunt snijden. Maar je kunt ook zelf aan de slag: bouw je eigen uitvinding, test hoe uitvindingen werken en haal je uitvinddiploma! Daarnaast is er nog veel meer leuks! Weet je al wat jij gaat uitvinden?

Wanneer: vanaf 20 juni 2013 – 1 september 2013
Tijd: van 10.00-17.00 uur

NEMO heeft het grootste dakterras van Amsterdam

Het is zomer! Zon- en terrasliefhebbers  hebben elke dag  vanaf 11.00 tot 19.00 uur gratis toegang tot het grootste dakterras van Amsterdam. Hier geniet je op 22 meter boven NAP van alles wat deze zonnige zomerlocatie te bieden heeft: sandchairs,  de waterspeelplaats Splashing Water Wonder, een horeca hotspot en een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Wanneer:  1 juni – 15 september tot 19.00 uur!
Tijd: van 11.00-19.00 uur
Leeftijd: alle leeftijden

activiteiten-in-nemo-amsterdam

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO’s innovatieve onderzoeksprogramma. Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Science Live is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Tijdens de zomervakantie wordt er onderzoek gedaan naar navigatie in virtual reality. Hoe goed weet jij de weg?
Kijk voor meer informatie op www.sciencelive.nl.

Wanneer: 29 juni 2013 – 14 juli 2013

Phineas and Ferb Kettingreactie Lab

Maak je eigen Phineas and Ferb Kettingreactie en maak kans op te gekke prijzen! De hele zomervakantie lang, kun je in NEMO oefenen in het Phineas and Ferb Kettingreactie-Lab. Genoeg geoefend? Maak thuis een filmpje, stuur je filmpje naar DisneyXD en win!

Wanneer:  1 juli 2013 – 27 augustus 2013
Tijd: van 10.00-17.00 uur

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van NEMO, Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.