Niet alleen in Oostenrijk leeft de operette!

In Nederland werd de operette vrijwel afgeschaft wegens ongeloofwaardige onbenulligheid. In Oostenrijk en Duitsland is het vederlichte muziekvermaak niet vergeten en trekt het genre veel bezoekers. Hannick Reizen, dé allround specialist klassieke muziekreizen, bezoekt in 2013 twee grote operette-evenementen.

Mörbisch

Mörbisch

Het grootste operettefestival ter wereld

Het grootste operettefestival ter wereld vindt in Oostenrijk, het Mekka van de operette, plaats. Op één van de mooiste openluchttribunes van Europa, met een uitzicht over de Neusiedler See tot in Hongarije, geniet de operetteliefhebber ‘s avonds van een bijzonder spektakel. Gedurende zes weken, vier dagen per week, telkens 6.500 toeschouwers, in totaal ruim 150.000 bezoekers. In 2013, tijdens de 59e festivaleditie, staat Der Bettelstudent van Carl Millöcker geprogrammeerd en maakt de nieuwe intendant Dagmar Schellenberger haar intrede. Mörbisch is een echte aanrader voor alle liefhebbers van operette. En kent men dit genre niet, dan biedt Mörbisch de grote kans om het genre bijna volmaakt te leren kennen.

Staatsoperette Dresden

Met de Staatsoperette Dresden bezit de cultuurmetropool Dresden het enige zelfstandige operettetheater in het Duitstalige gebied. Alle producties worden in Dresden in eigen huis gemaakt. Hier beleeft de operette-liefhebber hoogtepunten uit het operetterepertoire met ensceneringen, decor, kostuums en zang op hoog niveau. De operettes worden uitgevoerd door een hoog gemotiveerd ensemble en het orkest van de Staatsoperette Dresden. Op dit moment loopt het project ‘Operette im Zentrum’. De bouw van een nieuw operettetheater is in het centrum van Dresden gepland.

Hannick operette-arrangementen 2013:

Operettereis Oostenrijk, 5-daagse vliegreis, 29 juli t/m 2 augustus 2013
Met drie grote meesterwerken: La belle Hélène van Jacques Offenbach, Der Bettelstudent van Carl Millöcker en Der Opernball van Richard Heuberger.
Kijk voor meer informatie op: www.hannick.nl

Operettereis Dresden, 6-daagse busreis, 26 juni t/m 1 juli 2013

Met de operette Eine Nacht in Venedig van Johann Strauss en Giuditta van Franz Lehár.
Kijk voor meer informatie op : www.hannick.nl

Het meest actuele aanbod aan klassieke muziekreizen op www.hannick.nl

Het complete aanbod, met uitgebreide reisbeschrijving, is te vinden op www.hannick.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oostenrijk met Skyscanner

Kaart van Oostenrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.