Utrecht introduceert #InUtrecht

Doorlopend werkt Utrecht aan het beter in de markt zetten van de stad. Om de digitale gastvrijheid van de Domstad verder te vergroten zet Toerisme Utrecht op een nieuwe manier social media in. Door het gebruik van de speciale hashdag #InUtrecht (te vergelijken met #dtv) kunnen bezoekers vanaf nu op Twitter een vraag stellen die door Toerisme Utrecht en haar partners wordt beantwoord. Utrecht is hiermee de eerste Nederlandse stad die social media op deze manier inzet.

Domtoren, Utrecht

Domtoren, Utrecht

Uit een recent onderzoek dat we hebben laten uitvoeren door LocalSecret blijkt dat bezoekers via Twitter doorlopend vragen stellen over hun bezoek aan Utrecht

zegt marketeer Michiel van der Schaaf van Toerisme Utrecht.

Tot nu toe kreeg men echter lang niet altijd antwoord. Ontzettend zonde, want vragen zorgen vaak voor extra bezoekers en inkomsten. Met #InUtrecht hebben we als stad nu een middel in handen om de liggende kansen beter te benutten.

Utrecht meest besproken stad

Ook het gerenommeerde online marketingbureau Coosto publiceerde recent dat Utrecht op social media de meest positief besproken binnenstad is van Nederland. Van der Schaaf:

Door meeluisteren naar deze online gesprekken en deelname eraan is duidelijk geworden dat social media de stad veel kunnen opleveren. Bezoekerservaringen zijn gratis beschikbaar, hebben een enorm bereik en bieden de kans om ook echt de dialoog aan te gaan.

Inspiratieworkshop

Omdat duidelijk is dat Toerisme Utrecht VVV de grote hoeveelheid vragen niet alleen aan kan, werden afgelopen maand ruim honderd partners uit het toeristisch netwerk van de stad tijdens inspiratieworkshops getraind.

Zo is veel enthousiasme ontstaan en een brede betrokkenheid. En hebben we nu ook veel ambassadeurs die samen zorgen voor onafhankelijk advies en doorlopende bereikbaarheid. Want vragen via social media kun je niet even laten liggen, die moeten meteen worden opgepakt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.