2 juni: Startschot cultureel Feest Maastricht!

In 2018 is Nederland aan de beurt om de Europese Culturele Hoofdstad te leveren. Maastricht is samen met de Euregio Maas-Rijn, één van de drie steden die nog in de race is. Op 6 september 2013 wordt besloten welke Nederlandse stad deze titel krijgt toegewezen.

maastricht-kandidaat-culturele-hoofdstad-2018

Met het Euregionaal Feest van de Amateurkunsten op 2 juni in het MVV-stadion in Maastricht maakt Bureau VIA2018, de organisatie die bezig is de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa in 2018’ voor Maastricht en de Euregio Maas-Rijn binnen te halen, de vertaalslag van ambitie naar praktijk. Met Cultuurzomer Maastricht biedt de stad van juni t/m september dé ideale mogelijkheid om te proeven van het bijzondere smakenpalet van Maastricht en Euregio Maas-Rijn, kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Maastricht hangt de vlag uit voor de zomer!

Vanaf juni barst in Maastricht het Cultuurzomer-feest los. De stad en regio beloven 122 dagen vol met spraakmakende, culturele festiviteiten en smaakvolle, muzikale, theatrale, kunstzinnige en modieuze evenementen. Van professional tot amateur, van evenementenorganisator tot studentenvereniging, van hartje Maastricht tot de buurt, van theater tot muziek, van mode tot beeldende kunst en sport, van Maastricht tot de Euregio: allen verenigd onder de vlag Cultuurzomer Maastricht. De stad is er in ieder geval klaar voor de zomer; de Cultuurzomer Maastricht én Euregio 2018 vlaggen hangen al uit!

Kleurrijke start:

Het eerste weekend van Cultuurzomer Maastricht staat buiten het Feest van de Amateurkunsten bol met talrijke andere zomerse activiteiten zoals o.a. Wycker Jeu de Boules toernooi (31 mei & 1 juni), FASHIONCLASH MAASTRICHT (31 mei t/m 9 juni), Dag van de Bouw (1 juni), Taptoe (Roermond-1 juni), Pop on Top (Valkenburg a/d Geul-1 juni), JekerJazz Artlife (1 & 2 juni), De Buurt kleurt 2018 (1 & 2 juni) en Opera per Tutti! (2 juni).

Euregionaal Feest van de Amateur- kunsten

Met als uitgangspunt het thema Speaking in Tongues hebben 3.000 amateurkunstenaars uit de hele Euregio Maas-Rijn de afgelopen maanden binnen hun kunsten gezocht naar hun eigen taal en de taal van de ander. Zij werden hierin begeleid door professionele kunstenaars uit de Euregio.

Op 2 juni tonen de amateurkunstenaars het resultaat van hun werkproces in een grote show. Met alle kunstenaars en duizenden mensen publiek wordt de veelheid aan klanken, kleuren en smaken uit de Euregio gevierd. Het MVV stadion in Maastricht verandert in een groot cultuurpaleis waar op het grasveld en tussen de tribunes meerdere podia, een ‘Euregionaal dorp’ en een museum oprijzen.

De komende twee weken werkt regisseur Sybrand van der Werf met zijn team en tientallen vrijwilligers toe naar het moment dat amateurkunstenaars en bezoekers een onvergetelijk Feest vieren waarbij cultuur het instrument zal zijn om over de grenzen heen mensen met elkaar te verbinden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.