Nieuwe fietsroute, la véloroute du vignoble

De beroemde Elzasser wijnroute viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Speciaal voor dit jubileum is voor fietsers een nieuwe véloroute du vignoble gecreëerd. Net als de Route des Vins d’Alsace loopt het traject van Marlenheim naar Thann, heeft wegwijzers met een eigen logo en voert langs schilderachtige dorpjes, spectaculaire landschappen, glooiende wijngaarden, cultureel erfgoed, toeristische en gastronomische trekpleisters. En dit is niet de enige uitdaging voor fietsers in de regio. De Elzasser wijngaarden worden doorkruist door tal van fietsroutes met een gezamenlijke lengte van bijna 2.000 kilometer.

Véloroute du Vignoble

Véloroute du Vignoble

Stap eens even van de fiets bij…

  • Wangen, het eerste vestigingsdorp in het noorden van de Route des Vins.
  • Barr, een schilderachtig stadje aan de voet van de Mont Sainte-Odile. Hier worden de Grand Cru Kirchbergwijnen verbouwd.
  • Mittelbergheim, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp heeft een plein uit de 16e eeuw met rondom prachtige Renaissance huizen.
  • Ribeauvillé, een toeristisch stadje met de drie kastelen van Ribeaupierre die op het stadje neerkijken. Spectaculair zijn de ooievaarsnesten op de oude torens. Cave de Ribeauvillé heeft een nieuwe kelder waar wijnen kunnen worden geproefd, ook kan er een bezoek worden gebracht aan het wijnmuseum.
  • Colmar, de gezellige wijnhoofdstad van de Alsace met schilderachtige oude wijken zoals Petite Venise, vele vakwerkhuizen, een overdekte markt, grachten en bloemen.
  • Een van de vele wijnproducenten om hun lekkere Alsacewijnen te proeven.
  • Je kunt rekenen op een hartelijk ontvangst en genieten van alle verschillende wijnsoorten die de streek rijk is

Meer informatie

www.tourisme‐alsace.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Vignoble

 

Reviews lezen over Vignoble

Meer informatie over Vignoble vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Vignoble. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Vignoble met Skyscanner

Kaart van Vignoble

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.