ArtMen van AVRO bezoekt Hedge House

Het AVRO tv-programma ArtMen besteedt zondag 26 mei a.s. aandacht aan Far from the Madding Crowd, de nieuwe tentoonstelling van Bonnefanten Hedge House in Wijlre. In de uitzending bezoeken de beide presentatoren van ArtMen, beeldend kunstenaars Jasper Krabbé en David Bade, de tentoonstelling in het Hedge House. In het nieuwe seizoen onderzoekt het programma ArtMen het kunstklimaat in diverse Europese steden: Antwerpen, Londen, Parijs, Warschau en Maastricht. De uitzending van ArtMen begint zondag 26 mei om 19.20 uur op Nederland 2.

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Far from the Madding Crowd

Far from the Madding Crowd is een tentoonstelling over de paradoxale momenten van isolement en uitsluiting te midden van de menigte. Zo verbeelden verschillende kunstwerken in de tentoonstelling situaties van zelfgekozen of gedwongen afzondering van het individu ten opzichte van het collectief. Daarnaast zijn er werken die zich laten opvatten als middelen of mogelijkheden om die afzondering te bewerkstelligen, vehikels en strategieën om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Teruggeworpen op zichzelf probeert de mens zijn positie te bepalen, vluchtend in een droom of in een fantasiewereld, in een virtuele realiteit, in een ander tijd-ruimte perspectief, of autistisch teruggetrokken in zijn eigen wereld. De toeschouwer ziet zichzelf daarbij het ene moment gemanoeuvreerd in de positie van voyeur, om er het volgende moment achter te komen dat hij of zij zelf onderdeel geworden is van het kunstwerk. Het Hedge House als buitenplaats, ver weg van de drukte van het dagelijks leven, wordt zo in het licht van het tentoonstellingsconcept een metaforisch toevluchtsoord. De tentoonstelling is voor publiek tot en met zondag 14 juli te zien.

Met kunstwerken van:

Allora & Calzadilla, Dan Asher, Thierry De Cordier, Marlene Dumas, Sidi El Karchi, Michel Huisman, Suchan Kinoshita, Job Koelewijn, Barry McGee, Rik Meijers, Wilfredo Prieto, Johan Tahon, Helen Verhoeven, Lucy Wood, Erwin Wurm
uit verschillende openbare en particuliere collecties.

Bonnefanten Hedge House

Bonnefanten Hedge House is een duurzaam samenwerkingsverband tussen de Bonnefanten Hedge House Foundation (een non-profit stichting, die voor de exploitatie van het Gesamtkunstwerk kasteel Wijlre aangewezen is op sponsorgelden en fondsen) en het Bonnefantenmuseum, dat de artistieke verantwoordelijkheid draagt voor de programmering van de tentoonstellingen.

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur
Toegang: €9,50 / Studenten: €5,00
Kinderen tot 12 jaar gratis

Adres:

Kasteel Wijlreweg 1
6321 PP Wijlre
ingang aan zijkant
info@hedge.house.eu
www.hedgehouse.eu

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Hedge House in Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.