Wie wordt Koning van Eindhoven Museum?

In het verleden werd vooral met pijl en boog gejaagd, maar dat mag tegenwoordig in Nederland niet meer. Daarom hebben liefhebbers een alternatief bedacht: het 3D boogschieten. Tijdens het weekend van 1 & 2 juni vormt Eindhoven Museum het decor voor wedstrijden en demonstaties handboogschieten; de traditionele én de moderne 3D variant.

Demonstratie 3D Handboogschieten

Demonstratie 3D Handboogschieten

Wat is 3D handboogschieten?

Bij 3D handboogschieten wordt geschoten op een driedimensionaal object gemaakt van kunststof, meestal in de vorm van een dier. Kinderachtig? In tegenstelling! Er komt heel wat bij kijken om bijvoorbeeld een plastic haas te raken, zeker als er met een traditionele handboog geschoten moet worden. Een hert op 30 meter afstand raken lijkt een stuk makkelijker, maar is dat ook zo?

Demonstraties en wedstrijden

Zaterdag 1 juni organiseert Eindhoven Museum in samenwerking met Handboogvereniging ‘De Eendracht’ demonstraties 3D handboogschieten. Op zondag 2 juni wordt een zogenaamde ‘Koningswedstrijd’ gehouden onder zo’n 40 traditionele handboogschieters uit de regio. De schutter die de meeste punten haalt wordt aan het einde van de dag gekroond tot ‘Koning’ van Eindhoven Museum!

Levende geschiedenis

Naast het boogschieten is er nog van alles te beleven in Eindhoven Museum. De bewoners van het prehistorisch dorpje Eversham en het middeleeuwse stadje Endehoven nemen de bezoekers mee terug in de tijd. Kom hen helpen met hun dagelijkse activiteiten en ambachten.

Openingstijden:

zaterdag 1 & zondag 2 juni van 11.00 – 17.00 uur

Entree:

4 t/m 64 jaar: € 8,50
65+ en CJP: € 7,50
Meer informatie op www.eindhovenmuseum.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.