Ontdek de stranden van Malta

Malta staat bekend om zijn rotsachtige kust, maar is ook rijk aan mooie stranden. Ben jij een zonaanbidder, ga je op vakantie met het gezin, houd je van snorkelen of ben je meer het actieve type? Dan ben je op Malta aan het juiste adres. Ontdek Malta’s mooie, pittoreske en veilige stranden voor deze zomer.

Kust Malta

Kust Malta

Geniet van de zon

Geniet van de rust, het kristalheldere water en het fijne zand. Bezoek Gnejna Bay om in een rustige omgeving te zonnen. Het zandstrand heeft een platte rots waar je kunt zonnen als je het zand juist wilt vermijden. Gnejna Bay ligt naast het drukbezochte Golden Bay, dicht bij het dorpje Mgarr, maar is een stuk minder bekend bij het grote publiek en daardoor ideaal voor rustzoekers.

Kinderparadijs

Als je op vakantie gaat met jonge kinderen is het belangrijk een fijn en veilig strand te vinden. Mellieha Bay is het grootste strand van Mellieha. Het fijne zand dat ver doorloopt in het ondiepe water zorgt voor een perfect familiestrand. Ontdek de service in een van de twee hotels, vele restaurants of café’s,. Er zijn toiletten en een eerste hulppost op het strand en gekwalificeerde strandwachten houden altijd een oogje in het zeil. Het strand is in 2011 zelfs bekroond met de ‘Beach of Quality Award’. Het perfecte strand voor gezinnen dus: goede service en erg veilig.

Ontdek de onderwaterwereld

Laat je verrassen door de adembenemende onderwaterwereld en ga snorkelen of duiken. Bekijk de prachtige vissen, schelpdieren, waterplanten en het koraal. Geniet van het heldere water met zijn flora en fauna. St. Marija Bay is een van de populairste stranden van de Maltezer archipel. St. Marija Bay ligt op Comino, vooral bekend vanwege haar Blue Lagoon, een prachtige snorkelplek.

Actievelingen

Ben je een sportief type en toe aan een uitdaging? Ga dan windsurfen, kajakken of zeilen op Malta. Een geschikt strand voor deze activiteiten is St. George Bay in Birzebbuga. Deze kleine maar prachtige baai ligt dicht bij Marsaxlokk, in Zuidoost Malta. De baai bestaat uit veel rotsen waar lokale vissers hun boten aanleggen. Pak je board en stap het water in, de golven liggen al op je te wachten.

Bereikbaarheid

Air Malta vliegt in het zomerseizoen 5 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Malta

 

Reviews lezen over Malta

Meer informatie over Malta vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Malta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Malta met Skyscanner

Kaart van Malta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.