Toeristische groei voor Salalah in Oman

De in het zuiden van Oman gelegen badplaats Salalah verwelkomde het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers. Door de uitbreiding van het aantal directe vluchten en de investeringen in accommodaties in Salalah kan 2013 opnieuw een recordjaar worden voor deze parel in het zuiden van Oman.

Salalah, Oman

Salalah, Oman

Toename van vijfentwintig procent

Salalah is de hoofdstad van Dhofar, de meest zuidelijke provincie van Oman. In Salalah bevindt zich de tweede luchthaven van Oman. Onlangs maakte de International Air Transport Association (IATA) bekend dat Salalah het afgelopen jaar vijfentwintig procent meer bezoekers op haar luchthaven verwelkomde dan in 2011. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bezoekersaantal dit jaar weer stijgen. Nieuwe en extra directe vluchtverbindingen naar Salalah liggen hieraan ten grondslag. Zo zullen Oman Air en Air Arabia het aantal vluchten naar Salalah deze zomer verdubbelen. Oman Air vliegt vanaf Dubai en Muscat en Air Arabia vliegt vanaf Sharjah. Nieuw zijn de vluchten van FlyDubai en Qatar Airways, welke vanuit respectievelijk Dubai en Doha vanaf eind mei naar Salalah zullen gaan vliegen.

Verbeterde positie

De extra vluchtverbindingen zijn van belang voor het toerisme naar Salalah vanuit de golfregio. Het Ministerie van Toerisme van Oman geeft aan dat de verbeterde verbindingen met de grote luchthavens van Dubai en Doha de positie van Salalah als vakantiebestemming in de Noord- Europese markt eveneens verbetert. Tot op heden is Salalah vooral populair tijdens de Khareef in de zomermaanden. Volgens Ahmed bin Nasser Al Mahrizi – Minister van Toerisme van Oman – zal hier snel verandering in komen:

Salalah ondergaat een opmerkelijke verandering van een seizoensbestemming naar een bestemming die het hele jaar door bezocht wordt door toeristen die van natuur en avontuur houden. Het is een prachtige bestemming met een klimaat dat het hele jaar door aangenaam is.

Klaar voor de toekomst

Door de uitbreiding van het aantal vluchten kan Salalah vanaf mei vijfentwintighonderd extra bezoekers per week ontvangen. De hotelbranche in Salalah bereidt zich voor op een groeiend aantal bezoekers en investeert in de bouw van nieuwe accommodaties. Zo openen de ketenhotels Rotana, Mövenpick en Club Med in 2014 onder andere hun deuren in Salalah. Samen zorgen zij voor ruim twaalfhonderd extra hotelkamers. Volgens bin Nasser Al Mahrizi hebben de uitbreiding van de aanvliegmogelijkheden en de investeringen in accommodaties in Salalah een positieve invloed op de vraag naar de bestemming.

Salalah Tourism Festival

Door de uitgestrekte, parelwitte zandstranden is Salalah bij uitstek geschikt voor een strandvakantie. Maar de hoofdstad van Dhofar is ook perfect te combineren met een rondreis door het noorden van Oman. Salalah biedt, naast strand, een verscheidenheid aan cultuur en natuur in en om de stad. Zo vindt bijvoorbeeld jaarlijks in juli – augustus het Salalah Tourism Festival plaats dat een sterk cultureel karakter heeft. Van midden juni tot midden september vallen er in Salalah moessonregens die het droge landschap omtoveren tot een tropische groene oase met watervallen en palmbomen. Tijdens het Salalah Tourism Festival wordt de komst van deze moesson – ook wel Khareef genoemd – gevierd. Een maand lang staat Salalah in het teken van traditionele dans, kunst en zang en vinden er diverse evenementen en optredens plaats.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oman met Skyscanner

Kaart van Salalah inOman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.