Europese Brassband Kampioenschap in Utrecht

Tijdens een recente vergadering in het Noorse Oslo heeft de European Brass Band Association de Europese Brassband Kampioenschappen 2018 definitief toegewezen aan de Nederlandse stad Utrecht. Het prestigieuze cultuurevenement past niet alleen in de plannen van Utrecht om zich de komende jaren te ontwikkelen tot centrum van de amateurmuziek, maar ook om verdere groei van het toerisme te realiseren.

Domtoren, Utrecht

Domtoren, Utrecht

Nieuwe accommodatie

Het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg dat begin 2014 wordt opgeleverd is de beoogde centrale locatie voor het kampioenschap, dat geldt als het grootste brass-evenement ter wereld en duizenden bezoekers uit heel Europa op de been brengt. Naast de kampioenschappen in de symfoniezaal (1.700 stoelen) worden in de kamermuziekzaal en cross-overzaal van het nieuwe complex in de Utrechtse binnenstad ook de Europese Jeugd Brassband en de Europese Solisten Competitie gehuisvest. Het EK Brassband (dat voldoet aan de standaard van de International Congress and Convention Association – ICCA) zal in 2018 onderdeel zijn van de Utrecht MuziekZomer, een vanaf volgend jaar te houden groots opgezet tweejaarlijks muziekfestijn met de stad en regio Utrecht als podium.

Dat Utrecht ambities heeft zich de komende jaren te ontwikkelen tot centrum van de amateurmuziek, blijkt ook uit de jaarlijkse Nederlandse Brassband Kampioenschappen die de stad vanaf eind 2014 graag wil binnen halen.

Het onlangs opgerichte Utrecht Music Lab (waarin een groot aantal partijen uit de stad en provincie Utrecht samenwerkt) coördineert de activiteiten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.