Van Cambridge naar Europa met Darwin Airlines

Groeiende en bekroonde Europese regionale luchtvaartmaatschappij Darwin Airline heeft vandaag de lancering van vier nieuwe internationale routes aangekondigd naar Cambridge, de snelst groeiende economische stad van het Verenigd Koninkrijk, vanuit Amsterdam, Parijs, Milaan en Genève, naar een nieuwe operationele basis op Cambridge Airport.

darwin-airlines-cambridge-engeland

Verbinding

Vanaf 2 september 2013 biedt Darwin Airline ongeveer 50 wekelijkse vluchten van en naar deze iconische Britse stad, die nu door velen gezien wordt als ‘s werelds meest vooraanstaande centrum van biowetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. Hieronder vallen een verwacht aantal van 24 wekelijkse vluchten van en naar Amsterdam, 12 wekelijkse vluchten van en naar Parijs Charles de Gaulle en acht wekelijkse vluchten van en naar Milaan, en zes wekelijkse diensten van en naar de belangrijkste operationele hub van Darwin Airline in Genève. Alle routes worden uitgevoerd door de snelle en stille SAAB 2000-toestellen van het bedrijf met 50 zitplaatsen en kunnen vanaf nu geboekt worden op www.darwinairline.com.

De nieuw geplande vluchten worden uitgevoerd in door codes te delen met Alitalia op alle routes en de basis biedt nieuwe wereldwijde connecties met honderden bestemmingen via verbindingen met SkyTeam-hubs, waaronder het wereldwijde netwerk van AirFrance – KLM.

Maurizio Merlo, CEO van Darwin Airline:

Terwijl we binnen Europa uitbreiden, blijft het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt voor ons om verder te ontwikkelen, en we zijn blij dat we in het centrum van Oost-Engeland een nieuwe basis kunnen openen. Cambridge bevindt zich in de voorste gelederen van verschillende bedrijfssectoren en is toonaangevend voor de economische groei van het Verenigd Koninkrijk – het is een bloeiend en levendig gebied, een van de meest waardevolle en welvarendste gebieden van het Verenigd Koninkrijk. Het team hier op Cambridge Airport en veel van de stakeholders van de stad hebben ons geïnspireerd te investeren in de regio en deze te verbinden met Europa en de wereld daarbuiten.

Hanne Buis, Director Aviation Marketing van Amsterdam Airport Schiphol:

Amsterdam Airport Schiphol verwelkomt Darwin Airlines! Deze bestemming biedt reizigers meer keuze en is een uitbreiding van het netwerk van de hub Schiphol. We zijn trots om Cambridge aan de lijst van de vele directe verbindingen van en naar Groot Brittanie vanaf Amsterdam Airport Schiphol toe te voegen.

Nieuwe faciliteiten

Klanten van Darwin Airline op de nieuwe Britse basis reizen via de opgeknapte terminal van Cambridge Airport, met een onlangs voltooide uitbreiding van de faciliteiten van £1 miljoen. Klanten van de bekroonde luchtvaartmaatschappij genieten van uitzonderlijke persoonlijke service en gratis ruimbagage tot 23 kg. Vluchten die geboekt worden op de code van Alitalia (AZ) vallen ook onder het Flying Blue-spaarplan dat geldt voor SkyTeam-leden, waaronder Alitalia, AirFrance en KLM.

Bloeiende stad

Cambridge, op slechts 45 minuten van Londen per directe express-trein, is een van de meest aantrekkelijke en bloeiende steden van het Verenigd Koninkrijk. Cambridge Airport ligt op slechts 5 kilometer van de stad en is goed te bereiken per bus, waaronder verbindingen met alle grote lokale plaatsen. Grote steden die in de buurt liggen, zoals Peterborough, Ely en Ipswich zijn binnen een uur eenvoudig te bereiken via wegen en snelwegen.

Reizen naar Cambridge

Vluchten kunnen online geboekt worden op www.darwinairline.com en via reisbureaus. De tarieven naar Cambridge beginnen vanaf €141 per persoon enkele reis en vanaf €188 voor een retourticket.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Cambridge

 

Reviews lezen over Cambridge

Meer informatie over Cambridge vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Cambridge. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Cambridge met Skyscanner

Kaart van Cambridge

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.