Geslaagde Nationale Zilverdag Schoonhoven

De 29e Nationale Zilverdag op 2e pinksterdag in Schoonhoven is, ondanks het sombere weer, druk bezocht door goud- en zilverliefhebbers uit het gehele land en het buitenland. Er waren ongeveer 18.000 bezoekers, 150 deelnemers (waarvan 25 nieuwe deelnemers), Jonge Talenten, 20 deelnemers aan de Noviteitenshow, open ateliers, paviljoens, een drukbezochte Vakschool, stands en heel veel bijzonder, mooi en uniek goud- en zilverwerk.

Doelenplein

Doelenplein

De gasten werden ’s morgens in het Nederlands Zilvermuseum ontvangen met een ontbijtje. Na het welkomstwoord door voorzitter Jan Lindsen, opende burgemeester Bonthuis van Schoonhoven de 29e Nationale Zilverdag officieel. In het Zilvermuseum werden de inzendingen van de Noviteitenshow gejureerd waarna de burgemeester en gasten vertrokken voor de openingswandeling.

Noviteitenshow

Circa 680 bezoekers van de Nationale Zilverdag gaven hun oordeel over het vernieuwende werk bij de Noviteitenshow. De Noviteitenshow was dit jaar voor de eerste keer te vinden in het Zilvermuseum. De 1e prijs van de Noviteitenshow ging naar Marcel Blok uit Doesburg met ‘Onvoorspelbaar’. Hij won € 200,00 en een weekendarrangement voor 2 personen in Hotel Belvédère. De overige prijswinnaars waren Jan van Nouhuys met het ‘Koningsbord’, Andre van Loon met de vaas ‘Anne’ en Esther van Vliet met ‘Royal Emoe’. Zij wonnen een geldbedrag en diners voor twee bij Restaurant Lekzicht, Brasserie Springer en Restaurant De Waag.

Werk van Marcel Blok

‘Onvoorspelbaar’ van Marcel Blok

Jong Talent

Tijdens de Nationale Zilverdag was er speciale aandacht voor jong talent. Op het ‘Jong Talent plein’ presenteerden jonge goud- en zilversmeden, (oud-) leerlingen van de Vakschool Schoonhoven, hun werk. Een initiatief van de stichting Nationale Zilverdag, ondersteund door de Rabobank, gemeente Schoonhoven en de Vakschool Schoonhoven.
Rabobank Utrechtse Waarden wil jong ondernemerschap graag stimuleren en stelde geldprijzen beschikbaar. De jury, bestaande uit Bep den Oudsten, Peter Tijssen, Karin Voorn en Jan Jaap Luyt, deelden de prijzen uit aan Monica Bimmel (1e prijs, € 400,00), Tijmen Sarneel (2e prijs, € 250,00) en de publieksprijs (€ 250,00) was voor Kylie van Houten. Franca van Winkel, bestuursvoorzitter van de Rabobank, reikte de prijzen uit.

Zilvermuseum

In het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven waren drie tentoonstellingen te zien: de Noviteitenhow, het eindexamenwerk van de Vakschool ‘Meesterstukken’ en Zilvertafel-tafelzilver over de aankoop van de historische collectie zilver van Van Kempen en Begeer door het Zilvermuseum. Het museum werd tijdens de Zilverdag drukbezocht: maar liefst 3.200 bezochten de tentoonstellingen.

Burgemeester Bonthuis opent 29e Nationale Zilverdag

Burgemeester Bonthuis opent 29e Nationale Zilverdag

De Vakschool

De Vakschool Schoonhoven was tijdens de Nationale Zilverdag geopend; leerlingen waren aan het werk en er was een tentoonstelling te zien. Ook presenteerden (oud)leerlingen hun collectie op het Jong Talent plein, was de Vakschool present op de Dam. De Vakschool werd door ruim 1.275 bezoekers bezocht.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Schoonhoven

 

Reviews lezen over Schoonhoven

Meer informatie over Schoonhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Schoonhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Schoonhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.