Francos Gourmandes festival 2013

Een kakelvers muziekprogramma en een perfect klaargestoomd culinair programma… Les Francos Gourmandes zijn van 7 t/m 9 juni 2013 voor het tweede jaar terug in Tournus!
francos-gourmandes-festival-2013

Line-up

Als aperitief zijn de volgende namen geboekt: SAÏ, Charlie and The Soap Opéra, Danakil, Keny Arkana, Broussaï, Wax Tailor, Orelsan, Radio Kaizman, Fills Monkey, Saule, Jacques Higelin, Tryo, Oldelaf, L’Ultra Bal, LittleMax, Matthieu Boogaerts, Sanseverino, Tété en Zaz (één van haar enige twee enige optredens in Frankrijk deze zomer). Zij gaan los op de twee podia van Francos Gourmandes!

Amuse bouches

Als aanvulling op dit aperitief enkele ‘amuse-bouches’: een ratjetoe aan artiesten van hier en elders voor een muzikale reis langs smaken en kleuren. We beginnen in Jamaica met de bijzondere reggae-ster Jimmy Cliff, bekend van de legendarische nummers Reggae Night en I can see clearly now. Dan maken we een stop in Frankrijk met de spraakmakende artiest Merlot en met de winnaars van het Adami Deezer Talent 2013, Deluxe! Daarna komen we aan in Bourgondië met de band Iltika uit Dijon, Final Squeak, een band uit Mâcon, Commissaire Juve, een rockband uit Tournus, de rijzende ster van het Franse chanson Petit Crucq, het rockcabaret van Owl Collision en de bluesband Hat Man Session.

Culinair creatief hoofdgerecht

Als hoofdgerecht staat er een creatief culinair programma op het menu, met uiteenlopende gerechten in elke prijsklasse. En wat een eer, Christophe Michalak is tijdens de tweede editie van Les Francos Gourmandes de officiële eregast van het festival.

Christophe Michalak is een groot liefhebber van zoete lekkernijen en smaaksensaties, chef- patissier van het Plaza Athénée en was in 2005 wereldkampioen patisserie. Hij staat erom bekend van elk taartje een aantrekkelijk overheerlijk toetje te kunnen maken. Veel plezier met simpele producten! Zeg het voort:

Christophe Michalak volgt de laatste trends niet, maar creëert ze zelf

Het eten en drinken bij Les Francos bestaat uit

De Allée des chefs

De Allée des chefs,het enige restaurant ter wereld waar op één festival gelijktijdig 9 gerechten door 9 verschillende bekende chef-koks bereid worden. Hartig en zoet, koud en warm…Stel uw eigen menu samen en laat uw smaakpapillen wat beleven! De stuwende kracht van deze unieke keuken wordt gevormd door een fantastische team, de fine fleur van de nieuwe ‘Nouvelle Cuisine’-generatie uit Bourgondië en elders: Jean-Michel Carrette, Robert Jacquet, Gilles Choukroun, Guillaume Monjuré, Christophe Hubert, Gilles Fraïoli, Simone Tondo en Mickael Greenwold. Bovendien verrast de geweldige Christophe Michalak u met een hartig gerecht van Orecchiette-pasta als eerbetoon aan zijn Italiaanse roots. 9 chef-koks/ 9 gerechten voor maar € 13. De gerechten zijn de hele dag verkrijgbaar.

De Halle en Folies

een van de culinaire pijlers van het festival, verwelkomt dit jaar 80 producenten uit Bourgondië die gedurende drie dagen de hele dag door de beste producten van de streek presenteren: gevogelte uit Bresse, rundvlees uit Charolles, slakken, kazen met het AOC-keurmerk, vleeswaren, sorbetijs, zoet gebak, honing, kruidkoek, chocola en natuurlijk wijn.

Het rondtrekkende restaurant

Biedt een keur aan unieke gerechten bedacht door onze gastheer Christophe Michalak, die de hele dag door verkrijgbaar zijn. Speciaal voor bezoekers die helemaal niets willen missen van wat er op de podia gebeurt, zijn ze gemakkelijk mee te nemen en staand, zittend (of zelfs liggend!) op te eten. U kunt de gerechten bestellen bij de verschillende stands in het midden van het terrein. Ze zijn bereid op basis van de ingrediënten die door de samenwerkende producenten uit de regio geleverd zijn. De komende weken te ontdekken.

De Démos Flash

Een creatieve ruimte waar de geweldige streekproducten gecombineerd worden met het talent en de fantasie van de chef-koks uit de buurt. Het principe is eenvoudig: de chef-koks maken in 10 minuten originele hapjes klaar, soms met hulp van artiesten. De hapjes kunnen door de festivalgangers worden geproefd voor maar € 5. Hap-slik-weg!

Een gastronomisch aanbod voor iedereen, waarbij het accent ligt op de producten en op de kennis van de streek door toepassing van het principe van rechtstreekse verkoop. Eet smakelijk!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bourgogne Tourisme

Comments are closed.