Sportief Utrechts Vredesvoetbaltoernooi

Op zaterdag 22 juni a.s. vindt de eerste editie plaats van het Utrechts Vredesvoetbaltoernooi. De deelnemende kinderen voetballen tijdens dit toernooi in een sfeer van sportiviteit, respect en vrede. Naast het scoren van doelpunten verdienen de kinderen ‘vredespunten’ door het naleven van de ‘vredescode’. Deze code bevat gedragsregels voor op en rondom het veld. Dit maakt het Utrechts Vredesvoetbaltoernooi tot een bijzonder jeugdvoetbaltoernooi. SV Kampong te Utrecht stelt voor dit initiatief haar voetbalvelden ter beschikking.
utrecht-voetbal-vrede

Initiatief EPP Public Relations

Het Utrechts Vredesvoetbaltoernooi is een initiatief van EPP public relations onder auspiciën van de Stichting Vrede van Utrecht, met medewerking van SV Kampong en met als hoofdsponsor ING. Het voetbaltoernooi, voor E-pupillen uit de provincie Utrecht en ‘t Gooi- en Eemland, wordt mede mogelijk gemaakt door FC Utrecht, Utrecht Toerisme en de Stichting Meer dan Voetbal. De jongens en meisjes krijgen met hun deelname aan dit voetbaltoernooi spelenderwijs de beleving van 300 jaar Vrede van Utrecht samen met sportiviteit, respect en cultuur op en rondom het voetbalveld mee.

Punten verdienen kan op twee manieren: middels het scoren van doelpunten én door het naleven van de vredescode. De vredescode bestaat uit gedragsregels. Het aantal punten dat door een jury wordt toegekend, is afhankelijk van de wijze waarop het team zich aan de vredescode houdt. Ook de scheidsrechter beoordeelt het sportieve gedrag van de teams. Hiermee kunnen tevens vredespunten verdiend worden.
Voormalig speler van het Nederlands Elftal en oud FC Utrecht speler, Michael Mols, en de Utrechtse cabaretière, Claudia de Breij, dragen het Utrechts Vredesvoetbaltoernooi een warm hart toe en hebben zich als ambassadeur aan het toernooi verbonden.

Hoofdsponsor ING

Sinds januari 2010 is ING hoofdsponsor van de KNVB. ING heeft er voor gekozen zich voor lange tijd als hoofdsponsor te verbinden aan de KNVB en het Nederlandse voetbal: tot 2018. Om het Nederlandse voetbal echt verder te helpen, wil ING een betrokken, actieve hoofdsponsor zijn die veel meer doet dan logo’s plakken en borden neerzetten. Dat vraagt om veel meer dan sponsoring van het Nederlands Elftal. De bank wil amateurclubs in heel Nederland helpen gezond te blijven en Oranje dichterbij brengen: voor kinderen en voor voetbalfans. Ook ondersteunt ING de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in Nederland in de volle breedte. Daarom zet ING zich graag in als hoofdsponsor van het Utrechts Vredesvoetbaltoernooi. Voor meer informatie kijkt u op ing.nl/voetbal.

Vrede van Utrecht

In 2013 viert de stad Utrecht 300 jaar Vrede van Utrecht; een vredesverdrag dat een einde heeft gemaakt aan een reeks van verwoestende oorlogen in Europa. De Vrede van Utrecht was daardoor een belangrijke gebeurtenis op weg naar Europese samenwerking en conflictbeheersing. In dat kader faciliteert de Vrede van Utrecht tal van activiteiten en festiviteiten voor de stad en haar inwoners. Een van deze activiteiten is het Utrechts Vredesvoetbaltoernooi.

Programma

Ochtendprogramma:
Niet-selectie E toernooi (4e t/m 7e klasse)
08:15-08:30 Aanmelden teams
08:30-09:00 Voorprogramma
09:05-11:50 Wedstrijden
11:50-12:15 Prijsuitreiking

Middagprogramma:
Selectie E-toernooi (hoofdklasse t/m 3e klasse)
12:45-13:00 Aanmelden teams
13:00-13:30 Voorprogramma
13:35-16:20 Wedstrijden
16:20-17:00 Prijsuitreiking

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Kaart van SV Kampong

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.