Nieuw hotelconcept ibis Amsterdam City West

Vandaag presenteerde het gerenoveerde ibis Amsterdam City West haar vernieuwde gemeenschappelijke ruimtes. Met de renovatie behoort het ibis-hotel bij de eerste 50 ibis-hotels wereldwijd waar men de nieuwe designvormgeving van de keten kan ervaren. De wereldwijde renovatie is gebaseerd op de verschuiving in prioriteiten van moderne reizigers, die door de financiële crisis hun reisbudget kritischer verdelen dan voorheen.
bar ibis Amsterdam City West

De bewuste reiziger

Volgens Martijn van der Graaf, directeur ibis Amsterdam City West, zijn hotelgasten bewust bezig met hun reiswensen.

Gasten bewaren hun geld voor dingen waar ze het meeste belang aan hechten. Men vliegt bijvoorbeeld met een budgetmaatschappij naar Saint-Tropez, of gasten van een economy-hotel zetten hun reis voort in een Porsche. De luxe-reiziger of de budget-reiziger uit het verleden bestaan niet meer. Ieder hotelsegment, van budget tot upscale, moet in staat zijn hetzelfde serviceniveau te bieden en een goede hotelervaring voor de gast te verzorgen. Daar speelt ibis Amsterdam City West op in met haar heringedeelde designruimtes.

De investeringen van ibis Hotels in hun wereldwijde renovaties zijn gebaseerd op onderzoek naar moderne reisbehoeftes. Daaruit bleek dat de meest belangrijke reisbehoefte nog altijd een goede nachtrust is. Daarom zijn alle bedden in ibis Amsterdam City West vervangen door het Sweet Bed™ by ibis, een nieuw comfortabel bed dat compleet door ibis Hotels is ontwikkeld.

Lounge in de ibis hotels

Een tweede belangrijke reisbehoefte is ontspanning. In de nieuwe lounge kunnen gasten hun eigen ruimte creëren om te internetten, werken, lezen of een kopje koffie te drinken. Zowel in de lounge als de ontbijtruimte staan nieuwe designer-meubels, ontworpen door Atelier Archange – schommelstoelen, tafelbladen in de vorm van bordspellen en krukken die eruitzien als schaakstukken. De bar is dankzij een eigentijds grafisch ontwerp weer een centraal punt in de communicatie tussen personeel en hotelgast. In de komende jaren zullen alle ibis-hotels wereldwijd eenzelfde metamorfose ondergaan.

100.000 Nieuwe hotelbedden

De wereldwijde merkrevolutie van ibis Hotels startte in 2011 waarbij ibis, ibis Styles (voorheen All Seasons) en ibis Budget (voorheen Etap Hotel) in één merkfamilie werden ondergebracht. In december 2012 waren de 957 hotels van de ibis-familie voorzien van de nieuwe banners en logo’s. De volgende stap is het vervangen van ruim 100.000 bedden met het Sweet Bed™ by ibis, waarmee ibis haar ‘Gelukkige Slaap’-gelofte inlost. Inmiddels zijn ruim 60.000 bedden vervangen, waaronder die van ibis Amsterdam City West.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over ibis Amsterdam

Meer informatie over ibis Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over slapen in ibis Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van ibis Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.